Hareide vil angribe fysisk stærkere irere i Parken

Nøglen til en dansk VM-billet ligger i at spille bolden hurtigt rundt om Irlands fysisk stærke spillere.

Åge Hareide satte tirsdag navne på de spillere, der skal spille Danmark til VM. En stærk offensiv skal ordne Irland, siger han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Det bliver på hjemmebane i Parken 11. november, at det danske fodboldlandshold skal lægge fundamentet for at nappe en VM-billet tre dage senere i Irland.

Et godt udgangspunkt vil nemlig tvinge irerne længere frem på banen i returkampen, og det vil næppe behage dem, siger Åge Hareide.

»Det er vigtigt, at vi kan sætte alle ressourcer ind i den første kamp.«

»Det er en mental kamp, når to hold spiller playoff. Det er en lille boksekamp, hvor man hele tiden skal sørge for, at modstanderen ikke laver mål, og så kan man lægge pres på dem ved selv at score.«

»Ender det 0-0 i Parken, er det ingen katastrofe, for så skal de gå lidt længere frem på hjemmebane, så vi får bedre mulighed for at køre kontraangreb,« siger Åge Hareide.

I jagten på et godt udgangspunkt vil han dog ikke gå »all-in«.

»Så kan vi blive knockoutet efter den første kamp. Men vi skal gå efter at presse dem hårdt, for det er vores hjemmebane, og vi kommer til at have et stort fokus på offensiven.«

»På forhånd vil jeg gerne bede publikum om at være tålmodige, for irernes forsvar bliver en svær nød at knække,« siger Åge Hareide.

Han beskriver Irland som et solidt hold med fokus på en god fysik. De er nemme at læse, men svære at slå, som Hareide udtrykker det.

Han forventer, at irerne vil komme til København med et defensivt udgangspunkt i håbet om at skabe en masse nærkampe.

Danskerne kan nok ikke blive helt fri for at slå sig, men en nøgle til sejr ligger i at spille bolden rundt i et højere tempo, end irerne kan følge med i.

»Irerne spiller på hold i Premier League og The Championship, hvor det handler om at vinde en masse dueller og andenbolde. Derfor vil de elske, hvis det ender med at blive kampe med en masse dueller på jorden og i luften.«

»Det skal vi undgå, og det kan vi gøre ved at holde et højt tempo i vores afleveringsspil. Mange af vores spillere har også en høj maxhastighed, så det skal vi udnytte,« siger Åge Hareide.

Han fremhæver holdets måske duelsvageste, men mest finurlige spiller som manden, der kan sende Danmark til VM.

»En spiller som Pione Sisto kan blive meget, meget vigtig. Han har utroligt hurtige fødder, og hvis vi kan sætte ham op i én mod én-situationer, så kan han gøre ondt på Irland,« siger Åge Hareide.

/ritzau/