Hareide: Vi har udviklet os efter planen siden VM

Fodboldlandsholdet tager hele tiden små skridt i den rigtige retning, mener Åge Hareide og Kasper Schmeichel.

Åge Hareide og fodboldlandsholdet skal fredag møde Gibraltar. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fodboldlandstræner Åge Hareide ser lyst på den måde, som det danske fodboldlandshold har udviklet sig på siden VM-slutrunden i Rusland sidste år.

Først vandt Danmark sin gruppe i Nations League, og i de kommende dage kan den næste kulmination komme, hvis det lykkes at slå Gibraltar og Irland, så Danmark indløser billet til EM-slutrunden næste år.

Den store stabilitet i præstationerne og resultaterne glæder landstræneren.

- Vi er på vej mod slutningen af en EM-kvalifikation, der stort set er gået efter planen. Vi har stort set benyttet de samme spillere som på vej til VM. Vi har en god base, og vi er gode sammen.

- Vi står foran at kunne afgøre det selv, og vi kan afslutte det med stil i Irland. Det var vores intention på forhånd.

- Vi har udviklet holdet efter VM, vi har tilført enkelte nye spillere, og vi står endnu stærkere rustet til EM, siger Åge Hareide på et pressemøde forud for fredagens hjemmekamp mod Gibraltar.

Under nordmandens ledelse har Danmark ikke tabt en kamp i ordinær tid siden oktober 2016.

Kasper Schmeichel har været et af de faste holdepunkter på Hareides landshold, og målmanden mener, at den ærgerrige landsholdstrup gradvist bliver bedre og bedre.

- Jeg synes, at vi er i en konstant udvikling. Vi prøver hele tiden at blive bedre og levere bedre resultater.

- Vi har haft et mål om at komme til EM på hjemmebane, og det er en unik mulighed, som ingen af vores tidligere kolleger har fået. Det er en kæmpe motivationsfaktor. Vi har bragt os i en situation, hvor vi selv kan afgøre det, og det er positivt, siger Schmeichel.

Med en sejr eller uafgjort mod Gibraltar kan Danmark nøjes med uafgjort på mandag i Dublin for at kvalificere sig til EM.

På papiret bør fredagens kamp ikke volde Danmark nogen problemer. Da Danmark mødte Gibraltar i september, vandt danskerne 6-0. Landsholdsanfører Simon Kjær mener, at det rette mindset er vejen til en gentagelse.

- Jeg håber, at vi kan være lige så overlegne igen. Kampen starter ved 0-0, og så tager vi den derfra. Vi skal selvfølgelig ud med den rette indstilling og gribe kampen rigtig an og lægge pres på dem.

- Forhåbentlig scorer vi nogle mål, for så tager de måske foden lidt af gassen, så vi måske får en nemmere kamp. Fra start skal vi gå ud, som vi gjorde dernede, hvor vi var klar og vandt vores dueller, siger Simon Kjær.

Fredagens kamp begynder klokken 20.45.

/ritzau/