Hareide tager teenagekomet med på landsholdet

Åge Hareide har udtaget Kasper Dolberg til VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan i næste uge.

Kasper Dolberg har gjort det forrygende for Ajax i denne sæson. Mandag blev han belønnet med en plads på landsholdet af Åge Hareide. (Arkivfoto). Scanpix/Olaf Kraak Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby. Den 19-årige Ajax-angriber Kasper Dolberg er udtaget til fodboldlandsholdets VM-kvalifikationskamp i næste uge mod Kasakhstan.

Teenageren fra Silkeborg har i denne sæson fået sit gennembrud for den hollandske storklub og kan nu se frem til sin landsholdsdebut på næste fredag i København.

Angriberen er gået uimponeret til værks og har foreløbig scoret syv gange for Amsterdam-klubben.

Landstræner Åge Hareide valgte for nylig at se bort fra Dolberg til kampene mod Polen og Montenegro, der begge endte med nederlag.

Celta Vigo-spilleren Daniel Wass er også tilbage i landsholdstruppen efter et spøjst forløb før den seneste landsholdssamling.

Wass havde brug for en pause for at komme sig over fysiske skavanker, men midtbanespilleren gik alligevel på banen for sin spanske klub.

Klubkammeraten Pione Sisto er ikke udtaget til kampen mod Kasakhstan. Den vævre Celta Vigo-spiller skal i aktion for U21-landsholdet.

Hvis landsholdet skal gøre sig forhåbning om kvalifikation til VM i 2018 i Rusland, skal Kasakhstan slås på næste fredag. Ugen efter venter Tjekkiet på udebane i en venskabskamp.

Sådan ser den danske landsholdstrup ud:

Målmænd: Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow og Jonas Lössl.

Forsvarsspillere: Simon Kjær, Jannik Vestergaard, Mathias "Zanka" Jørgensen, Andreas Bjelland, Erik Sviatchenko, Riza Durmisi, Peter Ankersen, Jens Stryger Larsen, Daniel Wass

Midtbanespillere: Thomas Delaney, William Kvist, Pierre-Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Lasse Schöne

Angribere: Nicolai Jørgensen, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite, Kasper Dolberg og Andreas Cornelius

/ritzau/