Hareide ser bort fra Viktor Fischer og Højbjerg

Landstræner Åge Hareide udtog onsdag truppen, som skal møde Rumænien i VM-kvalifikationen.

Landstræner Åge Hareide udtog onsdag truppen, som skal møde Rumænien i VM-kvalifikationen. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landstræner Åge Hareide ser bort fra Pierre-Emile Højbjerg og Viktor Fischer til VM-kvalifikationskampen ude mod Rumænien. Kampen spilles 26. marts.

Kun 20 af 23 spillere er dog udtaget indtil videre. De sidste spillere bliver udtaget efter fodboldkampene i den kommende weekend.

»Vi udtager 20 af 23 spillere nu. Vi venter med de sidste tre spillere til senere, fordi flere spillere er i aktion torsdag og i weekenden. Så de sidste navne udtages efter de kampe,« siger Hareide.

Landstræneren udelukker ikke, at Højbjerg og Fischer kan nå at komme med mod Rumænien. Men det kræver formentlig, at de får spilletid i weekenden.

Højbjerg har på det seneste ikke fået meget spilletid for Southampton, mens Fischer også har siddet meget ude for Middlesbrough.

»Viktor og Pierre-Emile har været med os hele vejen, så det er altid vanskeligt at træffe den beslutning. Ingen af dem er skadede, men de har ikke fået meget spilletid.«

»De er ikke ude af billedet, for begge er fantastisk dygtige fodboldspillere,« siger Hareide om de to Premier League-spillere.

Hareide fortæller, at de sidste tre navne bliver offensive spillere, og at Pione Sisto, Lasse Vibe, Youssef Toutouh, Rasmus Falk og Kasper Dolberg blandt andre er i spil til pladserne.

Det er dog tvivlsomt, om Toutouh kan nå at få papirerne i orden, da han har marokkanske forældre og også kan vælge at spille for Marokko.

»Jeg har talt med Toutouh. Jeg har givet udtryk for, at jeg ønskede, at han skal være disponibel for det danske landshold. Det er en papirproces.«

»Han er dygtig på mange positioner, og han har forudsætningerne, fordi han spiller på den internationale scene i FCK,« siger Hareide.

»Jeg ved ikke, om jeg kan udtage Toutouh nu, da det kan tage lang tid med papirerne. Han skal selv kontakte DBU,« siger landstræneren.

Blandt de 20 udtagne navne er backen Henrik Dalsgaard, som spiller i belgiske Zulte Waregem.

Angriberen Yussuf Poulsen er lige nu skadet, men RB Leipzig-spilleren er på vej tilbage. Så han kan også nå at komme i spil til Rumænien-kampen.

»Yussuf er også i spil til en af de tre sidste pladser. Han håber på snart at være klar,« siger Hareide.

/ritzau/