Hareide overvejede noget beroligende: Det ser godt ud nu

Åge Hareide forventer, at Simon Kjær og Nicolai Jørgensen trods skader bliver klar til kampene mod Irland.

Pressemøde med landstræner Åge Hareide i Fodboldens Hus i Brøndby tirsdag den 31. oktober 2017. A-landsholdets trup udtages til de kommende playoff kampe mod Irland den 11. og 14. November, hvor der spilles om, at komme med til VM i 2018 i Rusland. Irland kommer med fysik og power i playoffkampene om en VM-billet. Landstræner Åge Hareide forventer mange dueller og har derfor udtaget en fysisk stærk trup. skriver Ritzau den 31.10.2017. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Landsholdsanfører Simon Kjær måtte i weekenden udgå fra Sevillas kamp mod Barcelona i den spanske liga, og i Holland pådrog angriberen Nicolai Jørgensen sig et brud på hånden.

Dertil har Andreas Bjelland og Andreas Cornelius også haft skavanker, men landstræner Åge Hareide kunne bidrage med opmuntrende nyt, da han og landsholdet tirsdag mødte pressen i Helsingør.

Han forventer, at de alle bliver klar til de forestående playoffkampe mod Irland på lørdag og tirsdag, hvor en VM-billet er på spil.

»Det ser godt ud. Jeg var ikke bare lidt bekymret, jeg måtte næsten tage noget beroligende, da det begyndte at rase ind med skader, og det begyndte at se dystert ud«, siger Åge Hareide.

»Jeg er absolut blevet beroliget nu«, tilføjer han med et smil.

Nicolai Jørgensen var som den eneste fraværende, da landsholdet gik på træningsbanen klokken 16.

»Nicolai er til undersøgelser hos lægen, fordi han fik en skade i hånden.«

»Vi må se, hvordan det udvikler sig, men uanset tror jeg, at han kan spille, måske med en skinne. Jeg tror, vi kan gøre ham i stand til spille. Han er tilbage på træningsbanen onsdag,« siger Hareide.

Også Simon Kjær skulle blive klar til lørdagens første møde med Irland i Parken.

»Simon er ok. Han har en opspænding på bagsiden af benet og har fået behandling og er nu ok«, siger Hareide.

Selv var Simon Kjær også optimist i forhold til sin deltagelse. Han passer dog på sig selv ved tirsdagens træning, hvor han ifølge eget udsagn kun deltager i den indledende opvarmning.

Andreas Bjelland var derimod klar til at tage del i hele træningen.

»Bjelland har fået en flænge i hovedet, men det er intet problem«, beroliger Hareide.

Endelig er Atalanta-angriberen Andreas Cornelius helt klar efter småskavanker.

»Jeg har siddet ude i to kampe, men var faktisk på vej til at blive skiftet ind i weekenden, da vi så fik et rødt kort og satte en anden ind«, siger Cornelius.

Danmarks første opgør mod Irland begynder lørdag klokken 20.45. Returopgøret venter i Dublin tre dage senere.