Hareide om Agger: Han stiller store krav til sig selv

Åge Hareide har noteret sig, at Daniel Agger stiller store krav til sig selv i tankerne omkring sin fremtid.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Mens resten af landsholdet tirsdag sætter kursen mod Kirin Cup i Japan, så bliver holdets anfører Daniel Agger hjemme.

Den 31-årige midterforsvarer vil i mellemtiden gøre op med sig selv, om han fortsætter fodboldkarrieren.

Agger er dels i tvivl om, hvorvidt han fysisk kan fortsætte på topplan efter en skadeplaget karriere. Dels om han har niveauet til at bidrage med mere på et landshold, hvor Danmark råder over flere fremadstormende midterforsvarere.

Landstræner Åge Hareide er før afrejsen til Japan usikker sig på, om Agger tager en tørn til i den kommende VM-kvalifikation.

- Han stiller meget store krav til sig selv. Det er fint, og det er sådan det skal være, siger Åge Hareide.

- Det er den Daniel, jeg kender. Han er anfører på landsholdet, og han stiller store krav til sig selv og skal være helt tiptop.

- Det forlanger han af sig selv og af omgivelserne. Det er den type, vi meget gerne vil have på landsholdet.

- Jeg vil meget gerne have, at han fortsætter, for uanset om han siger, at han ikke har spillet på sit topniveau de sidste par år, så er det godt nok alligevel, siger landstræneren.

- I øjeblikket tror jeg ikke, om han ved, om han fortsætter. Det vil han bruge de her uger på.

- Jeg tror, at han har muligheder, hvis han vil. Det handler om hans egen overbevisning; om motivationen er der, om kroppen er frisk og kan holde, siger Åge Hareide.

- Han har haft en fantastisk karriere som spiller, og skal han fortsætte, så skal han være motiveret. Det må vi have respekt for. Det er altid en svær beslutning, om man skal stoppe eller ej, siger nordmanden.

Da Daniel Agger søndag annoncerede, at han stopper efter to år i Brøndby for at gå i tænkeboks omkring karrieren, kom han også ind på konkurrencen på landsholdet.

Agger nævnte i sine afskedsinterviews, at han ikke kunne se sig selv blive kørt ud på et sidespor på landsholdet, hvis nogle af de unge spillere som eksempelvis Andreas Christensen og Jannik Vestergaard skulle puffe ham ud på bænken.

- Sådan er det med de store spillere. De tænker sådan, siger Åge Hareide.

- Daniel kan meget godt håndtere den del, tror jeg.

- Der er mange dygtige unge spillere, der kommer op nu. Andreas Christensen og Jannik Vestergaard er stærke midterforsvarere, og de ender måske med at spille på samme hold i Bundesligaen (Borussia Mönchengladbach, red.), hvilket vil være fantastisk.

- Vi har også Simon Kjær i Fenerbahce, så vi har mange gode. Det ved Daniel også.

- Hvis Daniel fortsætter med at spille fodbold, så er jeg nu også helt sikker på, at han fortsætter på landsholdet, siger Hareide.

Danmark møder på fredag Bosnien ved Kirin Cup. På næste tirsdag venter vinderen af et opgør mellem Japan og Bulgarien.

/ritzau/