Hareide: Landsholdets hvalpe skal lære af fejl

De unge spillere på landsholdet spiller nogle gange med for stor risiko, siger landstræner Åge Hareide.

Landstræner Åge Hareide er meget begejstret for sine unge spillere, men ind i mellem tager de for stor risiko, mener han. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mange unge danske landsholdsspillere skal lære af de fejl, som de periodevist lavede mange af i søndagens 1-0-sejr over Armenien, siger landstræner Åge Hareide.

I slutningen af første halvleg smed Riza Durmisi og Pierre-Emile Højbjerg flere bolde væk, mens Jannik Vestergaard med et kvarter tilbage forærede Armenien en stor mulighed for en udligning.

- Selv om der en del hvalpe på holdet, er de fantastisk dygtige, når de er på deres bedste. Af og til tager de risici i spillet, og det gør den erfarne spiller ikke. De skal lære af deres fejl. Og når man alligevel får tre point, så er det nemmere at lære af sine fejl, siger Åge Hareide.

Syv spillere i Danmarks startopstilling søndag var 24 år eller yngre.

Hareide ser store perspektiver i landsholdets unge stamme, selv om han forventer, at der vil komme udfald.

- Det giver energi til alle, når der er unge spillere, som er entusiastiske og vil lære. De har spillet sammen tidligere, og det er fint. Jeg tror, at der er seks spillere, som har spillet sammen på U21-landsholdet, og det er en fordel.

- Vi må være forberedt på, at præstationerne kan svinge lidt, men vi forsøger at have så meget stabilitet som muligt. Men indtil videre ser det meget, meget lovende ud. Så må vi se, hvad vi siger efter kampen i Polen, siger Hareide.

8. oktober skal Danmark møde Polen i Warszawa.

/ritzau/