Hareide: Bendtner får svært ved at nå landsholdet i 2016

Åge Hareide bruger ikke længere særlig meget energi på at tænke på Nicklas Bendtner og Nicolai Boilesen.

Nicklas Bendtner (billedet) og Nicolai Boilesen var blandt de spillere, som Åge Hareide lod træne med i landsholdslejren i en uge i maj. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby. Hvis angriberen Nicklas Bendtner skal gøre sig forhåbninger om at spille på det danske landshold i 2016, skal han snart finde en ny klub og komme tilbage i fodboldform.

Det siger landstræner Åge Hareide, der tirsdag udtog truppen til de forestående landskampe mod Liechtenstein og Armenien 31. august og 4. september. Samme toner lyder omkring venstrebacken Nicolai Boilesen.

- Jeg har ikke brugt så meget tid på dem. I begyndelsen brugte jeg lidt energi på dem, men så længe de ikke spiller, er de fuldstændig uden for min radar.

- Jeg har haft dem begge inde til træningslejr (forud for landskampene i juni, red.) i håb om at få dem i gang, for de er begge dygtige spillere, men så længe de ikke er i en klub, så kan jeg ikke bruge energi på dem, siger Åge Hareide.

Spørgsmål: Har du afskrevet dem hele efteråret?

- De må jo komme i gang nu, og de må vise noget meget, meget hurtigt, hvis de skal blive aktuelle til landsholdet, siger nordmanden.

I begyndelsen af oktober spiller Danmark to nøglekampe i VM-kvalifikationen mod Polen og Montenegro, mens der venter en kvalifikationskamp mod Kasakhstan i november.

Hareide hæfter sig ved, at selv om spillerne måtte finde en ny klub, tager det fortsat tid at komme op i den form, som det kræver for at kunne spille på landsholdet

- Det er meget individuelt, hvor hurtigt man kommer i landsholdsform. Men det er for eksempel rigtig længe siden, at Boilesen har spillet fodbold, og for Nicklas Bendtner er det også et stykke tid siden.

- Det er klart, at man skal have nogle minutter for at komme i kampform. En ting er, at man kan gå en tur i parken, men skal også kunne løbe en tur.

- Grundformen og kampformen skal på plads. Det tager tid. Så oppe i mit hoved nu ser jeg bare bort fra dem, siger Åge Hareide.

Nicklas Bendtner spillede senest en landskamp i november sidste år. Han har været klubløs, siden han fik kontrakten i Wolfsburg ophævet i april.

Boilesens seneste landskamp daterer sig til marts 2015. Også han er klubløs.

/ritzau/