Harder jagter syvende pris i træk som årets spiller

Landsholdsanfører Pernille Harder er blandt tre nominerede til årets kvindelige fodboldspiller.

Pernille Harder kan blive årets kvindelige fodboldspiller for syvende år i træk. (Arkivfoto) Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Siden 2015 har landsholdsanfører Pernille Harder vundet prisen som årets kvindelige fodboldspiller i Danmark.

Hun er igen i år nomineret, hvor hun dyster mod Signe Bruun og Rikke Sevecke.

Det oplyser Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Ud over de seks priser i træk vandt 29-årige Pernille Harder også i 2012.

Chelsea-angriberen er i år også nomineret til den prestigefyldte pris Ballon d'Or og Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) The Best-pris for verdens bedste kvindelige fodboldspiller.

23-årige Signe Bruun er nomineret til årets kvindelige fodboldspiller i Danmark for første gang i karrieren. Hun spiller for den franske storklub Lyon, og satte dansk rekord med fem mål i en landskamp i oktober.

Rikke Sevecke var også blandt de tre nominerede sidste år. Den 25-årige forsvarsspiller tørner ud for Everton i England.

De tre landsholdsspillere er blevet udvalgt, efter trupperne i den danske kvindeliga hver har nomineret fem spillere. Her har Harder, Bruun og Sevecke opnået flest nomineringer.

Prisen uddeles 8. januar næste år til DR's sportsgallashow i Boxen i Herning.

Spillerforeningen og DBU har hidtil uddelt hver sin pris til årets spiller hos både herrer og kvinder, men de er i år blevet slået sammen.

/ritzau/