Hansen i slutspil

Danmarks bedste golfer spiller med om 10 millioner dollar.

Det kører for Anders Hansen i denne uges turnering på den amerikanske golftour. Arkivfoto: Carl de Souza/AFP Fold sammen
Læs mere

Anders Hansen er med en 11.plads i sæsonens sidste ordinære turnering med i slutspillet på PGA Touren. Hansen indledte sidste runde på andenpladsen, men med en runde i et slag under par - hans ringeste i denne uge - forduftede vinderchancerne. Brandt Snedeker løb med sejren, og han er med sin nuværende niendeplads på ranglisten også storfavorit til at blive årets rookie i USA.

Danskeren sikrede sig med sin bedste placering i USA i år så mange point, at han er kvalificeret til slutspillet FedEx Cup, hvor den endelige vinder præmieres med ikke mindre end 10 millioner dollar. Tiger Woods fører ranglisten suverænt, men hans forspring udlignes en del af det specielle format i slutspillet.

Det indledes med The Barclays i næste uge, hvor de 144 bedst placerede er med. Derefter skæres feltet ned til top 120 - og Anders Hansen skal derfor levere et godt resultat mere med det samme, hvis han vil fortsætte i FedEx Cup; han er efter turneringen i denne uge placeret som nummer 137. Anders Hansen er nummer 40 på verdensranglisten.

Næstsidste turnering er kun for de 70 bedste, og til The Tour Championship er kun top 30 inviteret - og her er det, at ranglistens endelige vinder kan stikke ekstra 55 millioner kroner i lommen. Derefter følger syv turneringer, hvor nummer 31 til 144 skal kæmpe om at slutte i top 125, der giver adgang til næste sæsons PGA Tour.

Anders Hansen vandt i maj den europæiske tours mest prestigefyldte turnering for anden gang - dermed er han sikret spilleret i Europa i de kommende fem sæsoner, hvis det amerikanske eventyr skulle glippe.