Hansen holder fast

På andenpladsen på den amerikanske golftour.

Det kører for Anders Hansen i denne uges turnering på den amerikanske golftour. Arkivfoto: Carl de Souza/AFP Fold sammen
Læs mere

Anders Hansen ser ud til at få en flot anden halvdel af golfsæsonen.

Efter pæne placeringer i US PGA Championship og Bridgestone Invitational har han endelig fået gang i sit bedste spil i de almindelige turneringer på den amerikanske PGA Tour.

Efter tredje runde lørdag ligger Danmarks bedste golfspiller på andenpladsen i Wyndham Championship, tre slag efter den ret ukendte Jeff Overton. Hansen gik sin tredje runde i 68 slag, som er fire slag under par, og efter runder i 69 og 64 tidligere på ugen bliver det samlet til 15 slag under par. Overton er i minus 18.

Sammen med Hansen på andenpladsen ligger amerikanerne Billy Mayfair og Tim Petrovic samt svensk-amerikaneren Carl Petterson. Sidstnævnte kan meget vel bliver Anders Hansens spillepartner under sidste runde.

Hvis denne stilling holder weekenden ud, bringer det Anders Hansen - der er nummer 40 på verdensranglisten blandt andet i kraft af sin anden sejr i Europa Tourens mest prestigefyldte turnering - frem som nummer 105 på den amerikanske pointliste. Den placering vil skaffe danskeren adgang til slutspillet på den amerikanske tour, den såkaldte FedEx Cup. Det kræver en plads blandt de 144 bedste.

Men Anders Hansen skal holde snuden i sporet, for feltet i de fire egentlige slutspilsturneringer skæres fra 144 deltagere til 120, så til 70, i The Tour Championship deltager kun de 30 bedst placerede. Derefter følger syv turneringer, hvor resten af feltet kæmper om at slutte i top 125, som kvalificerer sig til næste års tour.

Tiger Woods fører pointlisten suverænt med sine fem sejre i år, senest sæsonens sidste majorturnering US PGA Championship, hvor Anders Hansen blev nummer 12.

En god sensommer vil også skaffe Hansen point til kvalifikationen til næste Ryder Cup, som spilles i efteråret 2008 på Valhalla GC i Louisville, Kentucky, i USA. Kvalifikationen begynder i september og varer frem til og med Johnnie Walker Championship næste år.

Sidste runde i Wyndham Championship spilles søndag aften dansk tid.