Hansen advarer trods sejr: Sådan må vi ikke starte igen

Først efter pausen fandt det danske landshold løsningerne mod en besværlig egyptisk modstander.

Mikkel Hansen brændte to straffekast i første halvleg, men spillede sig op og endte på fem scoringer. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Herning. Det danske håndboldlandshold skal meget hurtigere ud af starthullerne på onsdag mod Sverige, end tilfældet var i mandagens VM-møde med Egypten.

Sådan lyder det fra Mikkel Hansen efter den danske 26-20-sejr, som kom i stand efter en noget svingende indsats, hvor anden halvleg var markant bedre end den første.

- Der manglede nogle procenter i første halvleg, og kommer vi ind med samme indstilling mod Sverige, bliver vi straffet prompte, siger Mikkel Hansen.

Danmark førte 9-7 ved pausen, og mens der er grund til at rose forsvarsspillet, er det usædvanligt, at den danske offensiv har det så svært som i de første 30 minutter mod nordafrikanerne.

- Vi fik ikke investeret nok i starten og skulle have været lidt mere selviske. Vi ville hellere spille sidemanden fri end selv at tage skuddene.

- Det sker nogle gange. Det fik vi heldigvis ændret på i anden halvleg, siger Mikkel Hansen.

Det offensive egyptiske forsvar voldte problemer, og det var først, da landstræner Nikolaj Jacobsen efter pausen dikterede syv-mod-seks i angrebet, at der kom gang i målscoringen.

- Syv-mod-seks lykkedes fint, og det er et våben, man kan bruge i ny og næ, når man ikke føler, at man har styr på angrebet, siger Mikkel Hansen.

Fløjspilleren Lasse Svan var en af de danskere, der profiterede af overtalsspillet.

Veteranen blev sat bedre i scene efter pausen og blev i alt noteret for fire mål på fem forsøg.

- Egypterne havde ingen løsninger på vores syv-mod-seks, og det er noget, vi har skrevet os bag øret, næste gang vi møder et offensivt forsvar, lyder det fra Svan.

Danmark har efter sejren fortsat maksimumpoint ved VM og kvalificerer sig til semifinalen selv med et lille nederlag til Sverige i den sidste mellemrundekamp på onsdag.

/ritzau/