Han skal vinde VM for Brasilien efter Neymar-skade

Neymar var udpeget til at være stjernen, der kunne sikre værtsnationen VM-pokalen, men en brækket ryghvirvel efter en tackling har slukket drømmen.

David Luiz scorede et flot frisparksmål mod Colombia og er nu brasilianernes mest populære spiller, efter Neymar er færdig ved VM med en skade. Det mener Peter Banke, forfatter til en bog om Neymar.   Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Neymar var manden, der skulle gøre det. Føre Brasilien til det første VM-guld siden 2002, men drømmen for den teknisk begavede stjerne blev slukket fredag aften. 

Fire minutter før tid i kvartfinalesejren på 2-1 over Colombia satte Juan Camilo Zúñiga et knæstød ind på kroppen af Neymar, og grædende kunne holdets topscorer forlade banen og VM med en brækket ryghvirvel, som koster ham minimum et par ugers skadespause.  

- Det er først og fremmest trist for Neymar, Brasilien og VM-turneringen, at Neymar er ude. Nyheden lagde en stor dæmper på sejrsfesten efter kampen. Lyset i mørket er spillernes reaktion på skaden. Det kan godt blive en faktor, at man vil se spillerne kæmpe for deres land og trøjen med en helt anden energi end tidligere. Der kommer en eller anden trodsreaktion. Og lige nu er temaet at vinde VM for Neymar, siger Peter Banke.

Han er forfatteren bag Neymar-bogen 'Neymar - den brasilianske drøm' fra 2013 og følger værtsnationen fra tætteste hold. 

Ifølge Peter Banke vil brasilianerne i semifinalen mod Tyskland nu rette deres håb om VM-succes mod en spiller i den helt modsatte ende af, hvor Neymar gør sig gældende.

- Det er et kæmpe tab at mangle Neymar, men holdet har altså andre strenge at spille på. Neymars fravær kan skabe mere plads til de andre offensive spillere, der må siges at have svigtet indtil nu. Den defensive del af holdet står stadig stærkt i billedet, og jeg mener ikke, man skal afskrive Brasilien, selv om de mangler Neymar. Man vil se et meget motiveret hold i Belo Horizonte anført af David Luiz, hvis popularitet er eksploderet. Lige nu er han manden, som brasilianerne hænger deres VM håb på.   

Semifinalen mod Tyskland bliver spillet tirsdag. Ud over Neymar mangler Brasilien også den karantæneramte anfører Thiago Silva til opgøret.