Hamrén: Ingen svensk pindsvinebold i Parken

Det bliver ikke et svensk landshold, der kommer til at pakke sig sammen i Parken tirsdag aften, når Danmark og Sverige mødes i den anden og afgørende playoff-kamp om en plads ved sommerens EM-slutrunde.

Den svenske landstræner Erik Hamrén under mandagens pressekonference i Parken. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Svenskerne fører ellers 2-1 efter det første opgør, og de kan derfor nøjes med 0-0 og indløse en billet til EM.

Men på et pressemøde i Parken mandag aften slog holdets træner, Erik Hamrén, fast, at det ikke bliver for at spille pindsvinefodbold, at svenskerne er kommet til København.

Han tror ganske enkelt ikke på, at den strategi vil være succesfuld i det lange løb,

»Det gælder om at vise mod. Hvis vi bliver for feje og tror, at det rækker med 0-0, så bliver det alt for svært. Vi vil straffe Danmark, sådan som vi gjorde hjemme i den første kamp,« sagde Hamrén.

Efter det første opgør i Stockholm i Sverige i lørdags forklarede Hamrén, at de svenske spillere var meget trætte. Ja, trætheden satte faktisk allerede ind i slutningen af anden halvleg, hvor blandt andet den svenske stjerneangriber Zlatan Ibrahimovic bad om at blive skiftet ud med omkring 20 minutter igen.

Hamrén forklarede trætheden med, at svenskerne havde investeret meget i et højt pres på danskerne store dele af første halvleg. Da trætheden satte ind, overtog danskerne initiativet i den første kamp, erkendte Hamrén mandag.

»Vi var trætte, men det var Danmark også. Og vi var foran 2-0, og så er det ganske naturligt, at man kommer under pres, og det hold, der er bagud, overtager kampen til sidst.«

»Jeg forventer, at Danmark spiller sådan, som de gjorde i de afsluttende 20-30 minutter, men jeg vil gerne have, at det skal se ud, som det gjorde de første 60-65 minutter,«  sagde Hamrén.

Da kampen skal afgøres tirsdag, er der en mulighed for straffesparkskonkurrence. Det vil blive aktuelt, hvis både den ordinære kamp og en forlænget spilletid ender 2-1 til Danmark. At skulle sparke straffespark om pladsen ved EM er noget, svenskerne har forberedt sig en smule på, sagde den svenske træner.

»Vi kørte lidt straffespark efter træningen i går (søndag, red.). Men som alle ved, er det svært at træne straffe. Vi har tjekket deres straffeskytter, og vi har tjek på Schmeichel. Og jeg går ud fra, at de har gjort det samme med os. Men det er min ambition, at vi ikke skal ud i straffesparkskonkurrence, at vi afgør det tidligere,« fastslog Erik Hamrén.