Hamiltons sejr i Japan undersøges

Det Internationale Automobilforbund har sat en undersøgelse i gang for at finde ud af, om Lewis Hamilton vandt Det Japanske Formel 1-Grand Prix på ærlig vis.

Formel 1-kometen Lewis Hamilton er snublende tæt på at snuppe VM-titlen i sin første sæson i motorsportens fineste selskab. Med 12 points forspring til holdkammerat Fernando Alonso og kun to Grand Prix'er tilbage ser det godt ud for briten, men nu risikerer han måske at miste de 10 point, han fik for at vinde Grand Prix'et i Japan i weekenden.

Officials fra Formel 1-cirkusset er i færd med at undersøge, om alt gik rigtigt til i Japan, det fortæller en talsmand fra Det Internationale Automobilforbund, FIA, torsdag.

- Nye beviser er dukket op, og officials undersøger nu sagen, siger talsmanden.

Mark Webber fra Red Bull-teamet og Toro Rosso's Sebastian Vettel kørte sammen, mens bilerne kørte efter løbets safety car og Hamilton, og begge har klaget over Hamiltons kørsel, kaldt den uberegnelig og peget på den som en årsag til sammenstødet.

- Det var helt klart medvirkende til, at Sebastian ramte mig bagi, fordi Hamilton helt klart ikke gjorde, som han burde, siger Mark Webber.

/ritzau/