Hamilton-ræs koster kørekort

Formel 1-køreren Lewis Hamilton er blevet fanget i at køre 196 kilometer i timen på en fransk motorvej. Han har fået frataget sit kørekort.

Træningssessioner i Formel 1 hører retteligt hjemme på lukkede baner. Men det så den britiske Formel 1-komet Lewis Hamilton stort på, da han forleden på en fransk motorvej blæste af sted med 196 kilometer i timen i sin Mercedes.

Politiet fangede imidlertid lovovertrædelsen, og Hamilton har nu fået frataget sit kørekørt i en måned og fået en bøde på 4500 kroner. En talsmand fra det franske politi beskriver Hamilton som venlig og samarbejdsvillig under pågribelsen.

Hamilton er ikke den eneste, der er kommet til at bruge sine farttalenter blandt almindelige trafikanter. For knap to uger siden havde den tidligere Formel 1-stjerne Michael Schumacher og hans familie været i landsbyen Kronach for at købe en hundehvalp, men da de sad i taxaen tilbage mod deres fly, skred tiden, og Schumacher bad om at overtage rattet.

Og han kørte så aggressivt, at taxichaufføren, der ellers havde fået 750 kroner i drikkepenge, chokeret gik ud og fortalte, at Schumacher havde "skåret hjørnerne i fuld fart og havde overhalet på de mest vanvittige steder." Det lokale politi undersøger nu, om man skal forfølge sagen.

/ritzau/