Hamilton glæder sig over sejr nummer 50 og stabilt løb

Verdensmesteren har haft problemer med sin bil i år, men et stabilt løb søndag sikrede ham sejr nummer 50.

Lewis Hamilton fejrer sin Formel 1-sejr nummer 50 i Austin, USA. Scanpix/Clive Mason Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Austin. Den britiske racerkører Lewis Hamilton kørte sig ind i en eksklusiv klub, da han søndag vandt sit løb nummer 50 i Formel 1. Det har kun tyske Michael Schumacher og franske Alain Prost opnået tidligere.

- Den her sejr har været længe undervejs. Det har været en lang og hård periode for mig, og jeg kan godt sige, at jeg var nervøs for pålideligheden i bilen hele vejen igennem, siger Hamilton ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den tredobbelte verdensmester har lidt under motorproblemer, mekaniske problemer og dårlige begyndelser på løbene i indeværende sæson.

Han ved, at en enkelt fejl mere betyder, at han ikke kan hente sin holdkammerat Nico Rosberg, der indtager førstepladsen i VM-stillingen.

Rosberg fører med 26 point ned til Hamilton. Der resterer kun tre løb i sæsonen.

Hamilton er dog indstillet på at forblive positiv.

- Bilen manglede kraft i dag, og det bekymrede mig. Men det er et godt resultat for holdet. For mig personligt er det rart at have haft en solid weekend, og oven i købet fik jeg en god start, siger verdensmesteren.

- Jeg håber, at det fortsætter sådan her. Jeg følte mig meget mere tilpas, efter at vi havde ændret nogle ting i garagen i løbet af ugen.

Hamilton har vundet sine 50 sejre ved at deltage i 185 løb. Schumacher vandt sine 50 sejre på 153 løb, og Alain Prost vandt sine på 192 løb.

Nico Rosberg blev nummer to i søndagens løb. Det sikrer ham et glimrende udgangspunkt for at blive verdensmester, inden de tre sidste løb bliver kørt.

Rosberg blev i første omgang overhalet af en hurtig Daniel Ricciardo fra Red Bull, men tyskeren kom tilbage og tog en sikker andenplads.

På søndag køres løbet i Mexico, 13. november lægger Brasilien asfalt til Formel 1-karavanen, mens der sluttes af i Abu Dhabi 27. november.

/ritzau/