Haas-chef undrer sig over straf til Magnussens kollega

Günther Steiner er mere tilfreds med Kevin Magnussens 12.-plads i kvalifikationen end Romain Grosjeans straf.

Haas-teamchef Gnther Steiner (tv.) er utilfreds med Romain Grosjeans (th.) straf i Shanghai. Scanpix/Jared C. Tilton Fold sammen
Læs mere

Romain Grosjean var med en sjetteplads flot kørende i kvalifikationen til årets første Formel 1-grandprix i Melbourne i sidste måned.

Lørdag var Kevin Magnussens teamkammerat hos Haas knapt så fremragende, da han kørte kvalifikationen til årets andet grandprix i Shanghai.

Romain Grosjean punkterede først og måtte siden nøjes med en 17.-plads. Senere blev han sendt ned som nummer 20 og sidst af løbsarrangørerne.

Haas' teamchef, Günther Steiner, undrer sig meget over straffen.

Den faldt, fordi Romain Grosjean efter løbsarrangørernes mening ignorerede de gule flag, efter at italienske Antonio Giovinazzi var kørt galt i sin Sauber.

- Nogle gange skal vi være bevidste om, at vi kører race. Hvis de vil have alle til at stoppe, må de bruge det røde flag, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

- Efter min mening havde han kontrol over situationen.

- Han slap gassen, så ingenting, accelererede, så vraget og løftede igen. Han vandt ingenting ved det. Jeg forstår det ikke, men jeg er så heller ikke steward, siger Haas-chefen.

Günther Steiner er mere tilfreds med, at Kevin Magnussen kørte en 12.-plads hjem i kvalifikationen i Shanghai.

I Melbourne måtte danskeren nøjes med en 17.-plads i kvalifikationen.

- Men det gode er, at Kevin er i gang med en bedre weekend. Det skal vi bygge på, og det er opmuntrende. Ikke den reneste omgang og alligevel kun syv hundrededele fra Q3 (tredje kvalifikationsrunde, red.).

Grandprixet i Shanghai begynder søndag morgen klokken 8 dansk tid.

/ritzau/