Håndboldspillere dømt i matchfixingsag

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Idrætsforbund har idømt spillere fra håndboldklubberne BSV og Sønderjyske bøder og karantæner i en sag om matchfixing.

Det sker, efter BT 11. juni afslørede, at flere BSV-spillere har betalt 15.000 kroner til Sønderjyske, hvis de kunne vinde en kamp over Skanderborg Håndbold i den sidste kamp i grundspillet i den bedste række i sæsonen 2013/2014.  

En kamp, som Sønderjyske vandt og derfor fik overført beløbet til truppens bødekasse. 

Derfor skriver Danmarks Idrætsforbund, DIF, torsdag formiddag i en pressemeddelelse, at i alt otte spillere i BSV har fået en bøde på 1.000 kroner og en spilledags karantæne, som skal afsones, inden året er omme. 

De otte spillere er Nikolaj Ø. Nielsen, Mads Ø. Nielsen, Chris Holm Jørgensen, Dennis Kirkegaard, Jannick Green, Mathias Madsen, Kristian Kjelling og Rasmus Nielsen.

Samtidig oplyser DIF, at hovedparten af Sønderjyskes spillertrup også er blevet idømt samme straf for at tage imod den ulovlige gave. 

Det gælder spillerne Anders Petersen, Andreas Nielsen, Henrik Storm Pedersen, Oliver Eggert, Simon Kristiansen, Christopher Huus, Claus Kjeldgaard, Morten Thrane, Casper Zachariassen, Kasper Køser Thomsen, Kenneth Bach Hansen, Steffen Riisbøl, Andreas Toudahl, Martin Kærgaard Pedersen, Daniel Eggert, Magnus Gullerud, Anders Zachariassen og Mike Paulsen.

»Spillerne er ikendt en relativt mild sanktion, men der er dog tale om karantæne. Der er ikke tale om matchfixing, men om en anden og mildere form for uetisk adfærd,« siger Torben Jessen, formand for DIFs matchfixingnævn. 

»Det er en klar overtrædelse af reglerne, at BSV-spillere ved at give en pengegave til Sønderjyske-spillere forsøger at påvirke udfaldet af en konkurrence mellem to andre hold. Og ligeledes en klar overtrædelse, at spillere på Sønderjyskes hold modtager gaven. Derfor har nævnet fundet grundlag for at ikende de pågældende spillere på begge hold en karantæne og en mindre bøde,« tilføjer Torben Jessen.