Håndboldkoryfæer revser Svensson for at fortælle om 'bøsserøv'-kommentar

Rhein-Neckar Löven-træner Nikolaj Jacobsen er helt enig i, at Tvis Holstebro-træneren Klavs Bruun Jørgensen ikke skulle have råbt 'bøsserøv' efter Skjern-spilleren Daniel Svensson i onsdagens slutspilskamp. Men samtidig revser han Daniel Svensson for at stille sig op og fortælle om episoden til TV2s rullende tv-kamera. Samme holdning har KIF Kolding København-målmand Kasper Hvidt.

Onsdagens slutspilskamp mellem Team Tvis Holstebro og Skjern vil ikke blive husket for spillet på banen, men derimod efterspillet uden for banen. Daniel Svensson fik under kampen rødt kort efter en grim tackling i hovedet på Tvis-spilleren Peter Balling. På vej ud af banen opfanger Klavs Bruun en smilende Daniel Svensson, hvilket får ham til at råbe 'bøsserøv' efter Svensson.

Nikolaj Jacobsen, der til daglig står i spidsen for bundesligaklubben Rhein-Neckar Löven, synes, at Klavs Bruuns ordvalg er ærgerligt og tager afstand fra det. Men værre er det, at Daniel Svensson taler om episoden offentligt efter kampen.

»Jeg synes, det er usmageligt af Daniel Svensson at stille sig op bagefter kampen og pive over det. Der er blevet sagt værre ting end det her,« siger han, og tænker tilbage på en episode med Daniel Svensson fra sidste år DM-semifinale, hvor Nikolaj Jacobsen stod i spidsen for Aalborg Håndbold.

»Jeg kan huske, at han stod og svinede mig til i Gigantium sidste år i DM-semifinalen. Jeg vil ikke referere, hvad der blev sagt, men det var ikke pæne ord, der blev råbt fra hans side. Derfor forstår jeg heller ikke, at han har et behov for at gå ud og angribe Klavs Bruun på den måde.«

 

KIF Kolding Københavns målmand Kasper Hvidt kalder hele sagen 'en storm i et glas vand'. Han er helt enig i, at Klavs Bruun ikke skulle have sagt, det han gjorde, men samtidig står han også uforstående over for, at Daniel Svensson nævnte episoden efter kampen.

»Jeg kan ikke se, hvad det har med offentligheden at gøre. Hvis jeg var ham, havde jeg efter kampen gået over og taget en snak med Klavs Bruun og spurgt ham, hvad han havde gang i. Den her sag er kun blæst op, fordi Daniel Svensson går ud og fortæller om det efter kampen. Der var slet ikke nogen i hallen, så vidt jeg ved, der hørte det,« siger Kasper Hvidt.

 

De er begge to enige om, at sagen er blevet stor, fordi skældsordet er 'bøsserøv', og ikke et andet mere 'normalt' skælsord.

»Jeg er sikker på, at det bliver en sag, fordi han kalder ham en 'bøsserøv'. Det er jo et diskriminerende ord. Havde han nu bare sagt 'dit store fjols', hvilket var det, jeg tror, han mente, så var episoden aldrig blevet blæst op,« siger Nikolaj Jacobsen.