Håndboldherrerne spiller OL-kvalifikation i Danmark

Kroatien, Norge og Bahrain kommer en tur til Danmark for at kæmpe om OL-billetter i herrehåndbold.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Vejen til OL ser ud til at blive en anelse lettere for de danske håndboldherrer.

Kvalifikationsturneringen mod Kroatien, Norge og Bahrain spilles nemlig på dansk grund. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

Det er Det Internationale Håndbold Forbund (IHF), der har tildelt Danmark værtskabet.

Sportschef Ulrik Wilbek kalder det "helt vildt fedt", og han ser det som en klar fordel for Danmark at undgå at bruge en masse tid på rejsedage.

- For holdet giver det en god tryghed at være på hjemmebane, og man undgår at bruge tid på rejsedage.

- Derudover kan vi være stolte af, at vi er kendt for at være så gode arrangører, at IHF har valgt at give os endnu et værtskab, og vi kan rose det politiske arbejde, der er gjort særligt fra vores generalsekretær og formand i det arbejde, der har ligget forud for tildelingen, siger Ulrik Wilbek.

Kvalifikationsturneringen spilles fra 8.-10. april. Alle fire hold møder hinanden, og de to bedste tildeles en OL-billet til legene i Rio de Janeiro.

Mens Danmark måtte nøjes med sjettepladsen ved januars EM-slutrunde, spillede Norge og Kroatien semifinaler, før begge hold endte i kampen om bronzemedaljer.

Også de danske kvinder spiller OL-kvalifikation på hjemmebane. Det er i Aarhus 18.-20. marts. Kampen om det værtskab vandt DHF allerede i december.

Ulrik Wilbek har tidligere på ugen udtalt, at begge hold skal kvalificere sig til OL.

- Jeg synes, at det (succeskriteriet, red.) må være to kvalificerede hold til OL, hvor i hvert fald det ene opnår medaljer. Men jeg kan desværre ikke love, at det er sådan, det går. Sådan er sport heldigvis, sagde Wilbek mandag i en pressemeddelelse.

/ritzau/