Håndbold: Norsk Aalborg-legende stopper karrieren

Den norske venstrefløj Håvard Tvedten stopper karrieren. Slutspillet med Aalborg bliver hans sidste kampe.

Læs mere
Fold sammen

Den norske fløjspiller Håvard Tvedten er fortid hos Aalborg Håndbold efter denne sæson. 37-årige Tvedten har valgt at indstille karrieren.

Dermed bliver det slutspil i Boxer Herreligaen, som står for døren, nordmandens sidste kampe som professionel håndboldspiller.

- I morgen (torsdag, red.) starter slutspillet her i Danmark. Det bliver mine sidste kampe for Aalborg Håndbold, og jeg har også besluttet, at det vil sætte punktum for min karriere som håndboldspiller, siger Tvedten i en pressemeddelelse fra klubben.

- Jeg har utroligt mange gode minder fra årene som professionel. Jeg har blandt andet haft ni fantastiske år i Aalborg, og klubben vil altid have den største plads i mit hjerte - der, hvor jeg har udviklet mig som både spiller og menneske.

Efter karrierestoppet agter fløjspilleren at vende hjem til Norge, hvor han vil gøre brug af sin uddannelse.

- Jeg har de seneste år studeret ledelse ved siden af mit hverv som anfører i Aalborg Håndbold, og jeg glæder mig til at arbejde med det som fag, når jeg til sommer vender snuden hjem mod Norge efter 14 år i Spanien og Danmark, lyder det fra Tvedten.

Direktøren i Aalborg, Jan Larsen, er heller ikke i tvivl om, hvad det er for en kapacitet, klubben skal sige farvel til.

- Det er en ægte legende, der nu indstiller karrieren til sommer, og samtidig slutter en æra i Aalborg Håndbold, siger Jan Larsen.

Aalborg indleder slutspillet torsdag med en hjemmekamp mod KIF Kolding København.

/ritzau/