Gymnastiklegende på hælene sælger sine OL-medaljer

Olga Korbut blev sportsverdenens kæledægge ved OL i München. Nu har "Spurven fra Minsk" afhændet medaljerne.

Korbut vandt OL-guld på bom i München. Men medaljen var ikke en del af samlingen, fordi den tidligere er blevet stjålet. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

Den legendariske kvindelige gymnast Olga Korbut har solgt sin samling af medaljer fra OL i München i 1972 sammen med en række andre ting fra sin karriere.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den spinkle pige, der repræsenterede Sovjetunionen, fik et verdensgennembrud i det, der dengang hed Vesttyskland, og sammen med den amerikanske svømmer Mark Spitz er hun nok den atlet, som de fleste husker fra OL for 45 år siden.

Men ifølge russiske medier er den nu 61-årige Korbut løbet ind i økonomiske problemer, og derfor satte hun sine medaljer til salg ved en auktion i USA.

I alt havde Korbut syv ting under hammeren, inklusive to guld- og en sølvmedalje fra München, hos Heritage Auctions.

Salget indbragte omkring 230.000 dollar eller lidt mere end 1,6 millioner kroner, oplyser auktionshuset til AFP.

Hendes guldmedalje i holdgymnastik gik for 66.000 dollar. Den anden guldmedalje til salg var for gulvøvelser, mens sølvmedaljen var vundet i forskudt barre.

Korbut vandt også OL-guld på bom i München. Men medaljen var ikke en del af samlingen, fordi den tidligere er blevet stjålet.

Korbut var den første gymnast, som udførte et baglæns spring på bom ved et OL. Medierne gav den 17-årige pige kælenavnet "Spurven fra Minsk" for hendes banebrydende præstationer.

Ved OL i Montreal i 1976 hentede Korbut igen guld for hold samt en sølvmedalje i forskudt barre.

Efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 emigrerede hun til USA og bor nu i delstaten Arizona.