Guldhelten: Det er de tre vigtigste mål, jeg har scoret i min karriere

Så glad bliver man, når man scorer i en DM-finale. Thomas Spelling kunne juble ikke færre end tre gange i 6-1 sejren over Esbjerg Energy Fold sammen
Læs mere

Han afgjorde kampen med et vaskeægte hattrick og var ikke i tvivl: »Det er de tre vigtigste mål, jeg har scoret i min karriere.«

Citat: Thomas Spelling, 22-årig venstre wing for Sønderjyske.

De tre powerplaymål, han åbnede den femte finalekamp med, bragte ham op på imponerende otte mål og 12 point i den benhårde og dramatiske serie mod Esbjerg Energy.

Med guld om halsen og på hovedet, champagne af flasken og fede cigarer nød han den vilde festivitas, da mange hundrede ellevilde Sønderjyske-fans invaderede isen.

»Jeg har prøvet det før, men det her er helt specielt. Rammen i SE Arena slår alt, og jeg har aldrig spillet en så hård serie,« siger en glædesstrålende Thomas Spelling.

"Det første mål var vigtigt, og vi spillede med stor disciplin alle 60 minutter. Vi tog ikke de dumme udvisninger og udnyttede vores powerplay. Og så havde vi kampens bedste spiller i vores målmand, Joni Myllykoski. Han spillede en fantastisk kamp."

Supertalentet Thomas Spelling havde vundet to danske mesterskaber med Herning Blue Fox, inden han kom til Sønderjyske i 2013.

I mellemtiden var han en tur i Rögle, hvor han spillede på U20-holdet og fik syv kampe i SHL.

Blev opholdet i Sverige ikke, hvad han havde håbet, er han klar til et nyt eventyr udenlands.

»Jeg talte med min svenske agent for et par dage siden. Nu må vi ses, hvad han kommer op med,« siger han.

»Jeg er lykkelig for at spille i Sønderjyske, og jeg kommer gerne igen, men der er muligheder i udlandet, jeg gerne vil prøve.«

Thomas Spelling blev i 2012 draftet af New York Rangers i femte runde, så han er langtfra noget ukendt navn.

Nu venter han også på at høre fra landstræner Janne Karlsson. Om han er et varmt navn til VM-holdet.

I Sønderjyske har man et stort ønske om at beholde Thomas Spelling, men sportschef Søren Stockfisch erkender, at det bliver en svær øvelse.

»Der er mange spillere, vi gerne vil beholde. Som Joni Myllykoski og Thomas Spelling. For at nævne to. Men helt ærligt, så ved jeg ingenting. Nu fejrer vi guldet, og så er vi i arbejdstøjet igen om et par dage,« siger han.

Det var Sønderjyskes niende DM-guld og den tredje titel i træk. De sidste ti år er det blevet til seks guld og fire bronze.

I maratontabellen har kun Herning Blue Fox med 16 guldmedaljer og KSF med ti (den sidste i 1976) vundet flere.

Som den første i den danske liga fejrede backen Anders Overmark guld for femte år i træk (de første to sæsoner med Herning Blue Fox).

»Nu skal man ikke tro, at jeg er garanti for et mesterskab. I 2009 tabte jeg en finale med Herning. Det var i "Blikskuret" inde ved siden af,« ler den store fighter.

Fynboen Michael Eskesen fik sin tredje guldmedalje hængt om halsen og var ikke i tvivl om, hvad der afgjorde kampen.

»De fem powerplaymål og Thomas Spelling. Der har været talt meget om disciplinen i finalen. Vi havde mest is i maven,« siger han.

"Og så havde vi Thomas, som ikke kun var god fremad, men også tog et kæmpeslæb hjemad."

Prins Joachim i den lyseblå sønderjyske kamptrøje overrakte sin fars pokal, Prins Henrik's Cup, og guldhjelmene til Sønderjyske.

»En fantastisk og unik ramme her i SE Arena. Og alle de trofaste tilskuere. En dejlig oplevelse,« siger prins Joachim.

»Det er anden gang, jeg er til ishockey i mit liv. Sidste år så jeg er kamp mod Herning. Den vandt Sønderjyske også 6-1.«

Hos Esbjerg Energy var skuffelsen mærkbar, og de sidste frustrationsdumheder og udvisninger til Mark Derlago og Scott Howes gjorde ikke humøret bedre.

»Vi ærgrer os lige nu, men det har været en meget positiv sæson for os. Sølv i år to kan vi være stolte af,« siger bestyrelsesformand Christian Rølmer Christensen.

Det var canadieren Mark Pedersons andet år som cheftræner, og Christian Rølmer Christensen afslører over for BT, at man er klar til at forlænge kontrakten.

»Mark har gjort et fremragende job,« siger han.

Metal Ligaen, 5. finalekamp

Sønderjyske-Esbjerg Energy 6-1 (2-0, 1-0, 3-1)

Sønderjyske dansk mester med 4-1 i kampe