Guldfireren næsten sikker på OL

Den danske letvægtsfirer er meget tæt på at have indløst billet til næste års OL i Beijing efter at have roet sig i semifinalen ved VM i München.

Den traditionsrige letvægtsfirer er meget tæt på at have kvalificeret sig til OL i Beijing. Efter en tredjeplads og bekymrede miner i det indledende heat ved VM i München blev det onsdag til en andenplads i opsamlingsheatet og en plads i semifinalerne. Med 12 både tilbage er letvægtsfireren meget tæt på OL-kravet, eftersom de 11 bedste både kvalificerer sig direkte til OL.

- De bør kunne sikre sig OL-billetten nu. Vi var meget nervøse efter præstationen i det indledende heat, men de roede heldigvis langt bedre nu. Jeg tror også, at de kan ro de sidste 500-600 meter bedre end i dag, så de har gode muligheder for at komme i A-finalen. Men det bliver tæt, siger sportschefen i roforbundet, Lars Christensen.

Også guldfavoritterne i mændenes dobbeltsculler, Mads Rasmussen og Rasmus Quist, er marginaler fra OL-kvalifikationskravet om en 11. plads, eftersom de også er videre til semifinalerne efter en sikker heatsejr i kvartfinalen.

/ritzau/