Gudmundur Gudmundsson stopper som landstræner næste år

To en halv måned efter OL-triumfen i Rio meddeler Gudmundur Gudmundsson, at han stopper næste år.

epa05505577 Coach Gudmundur Gudmunsson (R) and player Lasse Svan of the Gold medal team of Denmark reacr during the awarding ceremony of the men's Handball tournament for the Rio 2016 Olympic Games at the Future Arena in the Olympic Park in Rio de Janeiro, Brazil, 21 August 2016. EPA/SRDJAN SUKI Fold sammen
Læs mere
Foto: SRDJAN SUKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Gudmundur Gudmundsson stopper som landstræner for det danske herrehåndboldlandshold, når hans kontrakt udløber 1. juli 2017.

Det meddeler Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer to en halv måned efter, at den islandske træner førte Danmark til OL-guld i Rio.

- Jeg har oplevet mange spændende ting med det danske landshold - senest OL-guldet, som er det største nogensinde - men til sommer udløber kontrakten, og jeg har andre planer, siger Gudmundur Gudmundsson.

Generalsekretæren i DHF, Morten Stig Christensen, roser landstræneren.

- Gudmundsson er en utroligt dygtig håndboldtræner - og så vidt jeg ved også den eneste træner i verden, der har været i en OL-finale med to forskellige nationer.

- Da vi i sin tid ansatte Gudmundsson, var det med det store mål at hente en medalje i Rio, og det mål blev i den grad nået med de historiske guldmedaljer.

- Det var en fuldstændig fantastisk præstation, der betyder utroligt meget for dansk håndbold, og det vil Gudmundsson altid blive husket for i DHF og i dansk idræt overordnet, siger Morten Stig Christensen.

/ritzau/