Gudmundsson fandt det specielt at fælde sit fædreland

Gudmundur Gudmundsson besejrede sit fædreland i ottendedelsfinalen ved VM i Qatar. Fold sammen
Læs mere

Gudmundur Gudmundsson har i hele optakten til ottendedelsfinalen mod Island fastholdt, at han ikke skænkede det en tanke, at det var en flok landsmænd, han skulle duellere mod i kampen om en plads i VMs kvartfinaler.

Men efter den danske håndboldlektion og sejr på 30-25 erkendte den danske landstræner, der var tydeligt glad og lettet, dog, at det naturligvis havde været en lidt speciel oplevelse.

»Selvfølgelig har man sine tanker lidt om det, men jeg siger bare igen, jeg er så fokuseret på at arbejde for det danske hold. Det er primært det. Men jeg har jo følelser. Sådan er det,« siger islændingen, der havde valgt det som en bevidst strategi at tale betydningen af mødet med sit fædreland ned.

»Jeg ville have fokus på kampen. En del af det var også ikke at snakke om det med den danske og islandske presse. For jeg vil holde fokus på den opgave, der er vigtig for mit hold. Så jeg kom ikke ind i den snak - det var vigtigt for mig,« fortæller Gudmundsson, der var godt tilfreds med, at det store forberedelsesarbejde kom til udtryk i det danske spil.

»Jeg er meget glad, jeg synes, vi spiller en meget god kamp. Forsvaret var meget, meget godt. Vi havde en god strategi. Vi havde lært meget af kampen i Danmark (træningskampen tidligere i januar, hvor Danmark tabte 29-30 til Island, red.). Og vi ændrede nogle ting, som jeg var meget tilfreds med, hvordan spillerne udførte på banen,« siger Gudmundsson.

Næste opgave hedder Spanien, og ifølge den danske landstræner er det et landshold med masser af selvtillid, der går ind til opgøret med de regerende verdensmestre.

»Vi skal forberede os så godt som muligt. Vi skal glæde os til at spille, det er vigtigt, for vi har spillet bedre og bedre og udviklet os under turneringen. Der er en god gejst og meget god stemning på holdet. Vi arbejder hårdt og er meget kritiske overfor os selv. Nu kigger jeg på den her kamp først og ser, hvad var godt og ikke godt, så giver jeg spillerne feedback i morgen om det. Og så er det Spanien, som vi skal forberede os på at møde.«

Og den video-glade Gudmundsson kunne - næsten - ikke vente med at komme hjem og starte analysearbejdet frem mod kvartfinalen.

»Jeg har ikke set så meget Spanien. Vi har jo samlet video på dem, men jeg har kun kigget på en kamp parallelt med mit andet arbejde. Det var meget hårdt arbejde før den her kamp mod Island. Altså, jeg ved ikke, hvor mange kampe, jeg har analyseret. Det var meget… Så vi vil bare kigge på det hele, så vi får den bedste strategi (til kampen mod Spanien, red.)«