Gudmundsson efter uafgjort: Tre point er rigtig godt

Den danske håndboldlandstræner er tilfreds med tre point efter Danmarks to første OL-kvalifikationskampe.

Herning: Det var tæt på. Alligevel kom OL-billetten ikke helt i land, da de danske håndboldherrer spillede deres anden kvalifikationskamp mod Norge i Boxen i Herning lørdag aften.

Det unge norske hold gav danskerne kamp til stregen, og de måtte nøjes med uafgjort 25-25 og fik altså ikke den sejr, der ville have sikret dem pladsen til OL allerede inden den sidste spillerunde.

- Jeg er ikke skuffet over resultatet. Det var som forventet en meget hård og svær kamp. Norge spillede godt. De havde mere overskud og power.

- Man kunne godt mærke, at vi havde spillet en meget hård kamp i går (kampen mod Kroatien, red), mens Norge havde spillet en lettere kamp, siger Danmarks landstræner, Gudmundur Gudmundsson.

Trods det uafgjorte resultat er han godt tilfreds med udgangspunktet inden den sidste kvalifikationskamp.

- Vi er næsten kvalificeret. Havde man spurgt mig inden OL-kvalifikationen, om jeg ville være glad for tre point efter de to første kampe, så havde jeg sagt ja. Vi skal være glade for det her udgangspunkt, siger han.

Danmark skal søndag aften møde Bahrain, som på papiret er gruppens svageste hold, og her skal det danske hold blot have uafgjort for at hive OL-billetten hjem.

- Vi kan sikre OL-billetterne i morgen, hvis vi vinder mod Bahrain, og det regner jeg med, at vi gør, så vi er glade, siger landstræneren.

Han er dog ikke så sikker på sejr, at han vil slække på forberedelserne til søndagens kamp.

- Det er en kamp, vi skal tage alvorligt. Vi skal være professionelle, forberede os godt og være klar fra kampens start. Det er det, det handler om, så vi kan få de billetter til OL i Rio i hus, siger Gudmundur Gudmundsson.

/ritzau/