Guardiola hylder sin særlige frelser efter sen City-sejr

Raheem Sterling afgjorde endnu engang sagerne for Manchester City med en sen scoring i Premier League.

Pep Guardiola lod jublen bryde løs efter Raheem Sterlings sene 2-1-scoring. Reuters/Andrew Yates
Læs mere
Fold sammen

Man skulle måske tro, at Manchester Citys manager, Pep Guardiola, havde vænnet sig til at vinde efter 11 Premier League-sejre i træk.

Men da Raheem Sterling onsdag aften i dyb overtid sikrede Manchester Citys 12. sejr i træk med en scoring til 2-1 mod Southampton, ville jublen alligevel ingen ende tage for Guardiola og resten af City-mandskabet.

»Vores mål er at vinde ligaen, men man bliver nødt til at juble, når man scorer på den måde i sidste sekund,« siger Guardiola.

Raheem Sterling har i denne sæson indtaget en forrygende matchvinderrolle for Manchester City. Tre gange har den 22-årige englænder således sikret sejren med sene mål i Premier League.

Første gang var tilbage i august, hvor han sørgede for målet til 2-1 dybt inde i overtiden på udebane mod Bournemouth.

Og senest er det blevet til en sen scoring til 2-1 mod Huddersfield i weekenden, inden han onsdag altså afgjorde sagerne mod Southampton.

Faktisk var Sterling også manden bag Manchester Citys 1-0 scoring i det 88. minut i holdets seneste Champions League-kamp mod Feyenoord.

»Raheem er en matchvinder, og jeg er så glad på hans vegne. Han er særlig, og det var et fantastisk mål,« siger Guardiola om onsdagens scoring.

»Det er ikke bare vigtigt, det er smukt,« lyder det fra Guardiola.

Sterlings scoring blev sendt i mål, få sekunder efter at uret havde rundet de fem tillægsminutter, som dommeren havde lagt til. Her modtog Sterling bolden på kanten af feltet og krøllede den over i det lange hjørne.

Dermed sikrede han Manchester Citys 12. sejr i træk i Premier League og 19. sejr i træk på tværs af alle turneringer.

Manchester City topper den bedste engelske fodboldrække med 40 point efter sæsonens første 14 kampe. 13 sejre og en uafgjort er det blevet til.

Nærmeste forfølger er naboerne fra Manchester United med 32 point.

/ritzau/