Guardiola: Englændere skal fokusere på europæisk fodbold

Hvis engelske klubber fokuserer mere på europæiske kampe, vil det også gavne landsholdet, mener Guardiola.

Josep Guardiola mener, at John Stones bliver en nøglespiller på fremtidens engelske landshold. Men han mangler international erfaring, påpeger han. Reuters/Lee Smith Fold sammen
Læs mere

Manchester. Det er 51 år siden, at England vandt VM i fodbold, og siden triumfen på hjemmebane har "Three Lions" haft svært ved at opnå resultater, der matcher selvforståelsen og de høje forventninger fra den fodboldgale befolkning.

Det er ikke selve niveauet hos de enkelte spillere, den er gal med, det er deres manglende internationale erfaring, som er en del af forklaringen på de mange skuffelser, mener Manchester Citys manager, Josep Guardiola.

Derfor skal de engelske klubber rette større fokus mod Champions League og Europa League, frem for at prioritere Premier League højest.

- Det handler om at finde ud af, hvordan man løfter kvaliteten på landsholdet. Jeg tror, at de engelske spillere skal fokusere på de internationale turneringer, så de får mere erfaring fra store kampe.

- Det ser man hos klubberne i Tyskland, Italien og Spanien, hvor spillerne ikke har problemer med at præstere på landsholdet, siger Guardiola.

Potentialet er bestemt til stede i engelsk fodbold, mener han.

- Talentet er der, det er der ingen tvivl om, de skal bare tage næste skridt.

- England har Kyle Walker, Danny Rose, Dele Alli, Eric Dier, John Stones og Raheem Sterling. Det er unge, engelske topspillere, og der er flere på vej fra U21- og U19-landsholdene, siger Guardiola.

Guardiola påpeger, at meget få englændere med et højt niveau spiller uden for Englands grænser, og derfor høster de heller ikke erfaring med andre spillestile den vej rundt.

- Engang var det på samme måde i Spanien. I min tid nåede vi altid kvartfinaler, kvartfinaler og kvartfinaler. Men så begyndte spillere at skifte til udlandet.

- Xabi Alonso tog til Liverpool, Cesc Fabregas tog til Arsenal, og pludselig vandt vi på både verdensmesterskabet og to europamesterskaber, siger Guardiola.

Han tilføjer, at han er skuffet over, at en generation med Frank Lampard, Michael Carrick, Paul Scholes, Steven Gerrard, John Terry og Frank Lampard ikke fik udrettet noget nævneværdigt med det engelske landshold.

Spaniens guldhold med Xavi, Andrés Iniesta, Xabi Alonso og Sergio Busquets var ikke nødvendigvis bedre, tilføjer han.

Leicester og Manchester United er ud af Englands syv europæiske deltagere i denne sæson de eneste to tilbageværende hold, efter Champions League og Europa League er nået til kvartfinalerne.

/ritzau/