Grønkjær savnede spænding

En af FC Københavns største profiler, Jesper Grønkjær, indrømmer nu, at københavnerne savnede spænding i Superligaen. Han ser frem til, at alle hold starter fra nul igen.

For nogle måneder siden var de ikke meget for at snakke om det. »En kamp ad gangen« lød det igen og igen, men faktum var det, at FC København var mindst en eller to klasser bedre end de nærmeste forfølgere i Superligaen i sidste sæson.

Derfor er sommerferien kommet på det helt rigtige tidspunkt for FCK-spillerne. Nu er alle hold lige, og presset på københavnerne er tilbage.

»Ferien har været tiltrængt på den måde, at Superligaen hurtigt brækkede over allerede efter påske. Med ni kampe igen talte folk allerede om, at det bare var et spørgsmål om tid, før vi vandt mesterskabet. Det gjorde, at der var mindre spænding og mindre nerve, end der plejer at være. Det var trist,« siger Jesper Grønkjær til Berlingske Tidende.

»Da vi blev mestre, begyndte vi hurtigt at snakke om, at det egentlig bliver dejligt at starte fra nul igen. Så skal vi til at bevise igen, at vi vil være de bedste. Alle får en ny chance, og den spænding, der ikke var i sidste sæson, kommer igen,« siger Jesper Grønkjær.

Efter otte år i udlandet, hvor han spillede i klubber som Ajax Amsterdam, Chelsea FC, Birmingham City, Atletico Madrid og VfB Stuttgart, kom Jesper Grønkjær i 2006 tilbage til dansk fodbold. Og selvom sidste sæson var en lang række af sejre, som endte med en overlegen førsteplads i Superligaen, har niveauet i Danmark overrasket ham.

»Jeg havde hørt, at der var sket noget i Superligaen, mens jeg var væk. Et hold som FC Midtjylland har overrasket mig, fordi de har fået succes med folk fra egne rækker. Og at FC Nordsjælland var så offensivt indstillet har også overrasket mig positivt,« siger Jesper Grønkjær.

Ikke et luftkastel
Før den kommende sæson har FC København sagt farvel til de to landsholdsspillere Lars Jacobsen og Tobias Linderoth. Det bekymrer ikke Grønkjær. Med forstærkningerne i form af Rasmus Würtz, Morten Nordstrand og Mikael Antonsson mener Jesper Grønkjær ikke, at FC København er svækket i forhold til sidste sæson.

»Det er nogle andre typer, der er kommet ind. Det er yngre spillere, som kan blive vigtige for fremtiden. Jeg synes, klubben igen har vist, at FC København ikke bare er et luftkastel. Som spiller er det rart at vide. Vi bevæger os fremad hele tiden,« mener Jesper Grønkjær.

Selvom FC København står foran et par spændende kampe i kvalifikationen til Champions League, vil Superligaen ikke blive glemt i FCK-spillernes bevidsthed.

»Det er stadig Superligaen, der har højeste prioritet. Vi skal vinde den for at få lov til at spille i Europa fremover. Jeg håber, at vi i denne sæson kan vise, at vi har hævet overliggeren,« siger Grønkjær.