Grønkjær garanteret fast plads

På trods af Ståle Solbakkens mange rotationsmuligheder blandt spillerne i FCK-truppen, er en ting sikkert, når træneren skal sætte holdet: Jesper Grønkjær er garanteret en startplads, når han er klar, siger Ståle ­Solbakken.

LOIPERSDORF. I moderne fodbold er det yderst sjældent, at der bliver udstedt nogen former for garantier. Ikke desto mindre er det, hvad FC Københavns træner Ståle Solbakken gør, da Berlingske Tidende møder Solbakken efter en af truppens træningspas i østrigske Loipersdorf, hvor holdet i øjeblikket er på træningslejr.

»Grønkjær vil være på banen i alle de kampe, hvor han er klar,« siger Ståle Solbakken til Berlingske Tidende.

»Han er en meget vigtig spiller for os, når han er fit og ikke har karantæne, og så vil han helt sikkert være i startopstillingen,« siger Ståle Solbakken.

Så selvom cheftræneren har mange muligheder for at flytte rundt på spillerne, vil brikken med Jesper Grønkjærs navn altid være at finde blandt de startende 11 på taktiktavlen.

Bruges flere steder
»Hvis vi føler, han er bedst på kanten, bliver det selvfølgelig der, han kommer til at spille. Men ellers handler det jo meget om, hvordan holdet skal spille, og kan vi få mere ud af Grønkjærs kvaliteter ved, at han spiller i angrebet, gør han naturligvis det,« siger Ståle Solbakken.

Selv tager den snart 30-årige Jesper Grønkjær garantien ganske roligt.

»Jeg skal stadig kæmpe for at bevise, jeg skal starte inde. Vores trup er så stærk, at jeg ikke mener, nogen kan føle sig sikre end andre på at spille,« siger Jesper Grønkjær.