Grønkjær afskriver Brøndby som guldkandidat

Brøndby ligger nummer ni i Superligaen og har 13 point op til FCK inden kampen mod FCK i morgen. Selv om større forspring tidligere er hentet, tror Grønkjær ikke på, at Brøndby kan nå topholdene.

Pakket ind i hue, vanter og lange busker løb Jesper Grønkjær den ene runde om banen efter den anden. Landsholdsfløjen tror ikke på, at lokalrivalerne fra Brøndby kan blive en trussel i år.

»Ikke i den her sæson. Det kan da muligvis godt være, at de kan nå at hente os, men de henter ikke de tre andre tophold. Det giver næsten sig selv. Det kan ikke lade sig gøre.« Alligevel anser Grønkjær Brøndby for at være en hård konkurrent på længere sigt.

»Men Brøndby har et godt hold. Det er en klub, som kommer igen.« Grønkjær bliver ikke klar til derbyet i morgen. Den skade i baglåret, han pådrog sig mod OB i sidste SAS-liga runde driller stadig. Og der er ikke råd til at forcere, når FCK allerede på onsdag skal spille en vigtig UEFA Cup kamp mod Atletico Madrid.

William Kvist starter set ud fra træningen inde på den centrale midtbane, og han har følgende vurdering af lokalrivalerne.

"Brøndby er lidt nede i en sportslig krise. Det har de været et stykke tid nu.
Men de er begyndt at spille noget god fodbold her på det seneste. De har været ret gode rent spillemæssigt, men de mangler måske lige den sidste tur i den og den selvtillid, som mange andre hold har i stedet for."

Sionko supplerer: "Uanset hvor Brøndby ligger og har præsteret i efteråret, så er det stadig et derby. Det er en åben kamp."

Læs mere i avisen
Læs meget mere om kampen mellem FC København og Brøndby i søndagens trykte udgave af avisen.

Læs reportage fra FCKs træning, hvor Berlingske Tidende har snakket med William Kvist om drømmen om at spille central midtbane, med Libor Sionko om at spille et dansk lokalderby og Jesper Grønkjær om Brøndbys position i dansk fodbold i fremtiden.

Læs også kommentarer fra Brøndby lejren samt Jesper Dahl Carusos kommentar om "braget".