Grimt derby endte med en nullert

Sæsonens tredje 'New Firm' mellem Brøndby IF og FC København endte 0-0 i et opgør, der kandiderer til historiens grimmeste derby mellem de to hold.

superliga-fodbold-broendby-fck

 

Derbyet adskilte sig fra mange af de andre, fordi der var et utal af høje bolde og mange flere nærkampe end normalt på grund af en elendig bane på Brøndby Stadion.

Taktikken var tydelig hos begge hold: FCK smed en masse bolde op på Andreas Cornelius, mens Brøndby sparkede sine lange bolde op på Elmander for at undgå dumme fejl på det umulige underlag, som havde flere småsten end græsstrå.

Fysisk og spillemæssigt matchede de to hold hinanden gennem det meste af kampen. Chancerne var næsten ikke til stede, så i stedet for var det de hårde dueller, der skabte intensitet. For eksempel havde Daniel Agger og Mathias Zanka en nærkamp, hvor førstnævnte uden tvivl skulle have haft rødt kort efter cirka 30 minutters spil, da han stødte sin albue hårdt ind i ryggen og dernæst i hovedet på Zanka. Men dommer Michael Tykgaard opdagede ikke hændelsen.

Hverken Brøndby eller FC København jagtede for alvor sejren i kampens sidste fase. Begge hold holdt fast i taktikken med at slå en masse høje bolde og indlæg, men stadig uden at det for alvor blev farligt. Derfor kan ingen af holdene tillade sig at have nogen indvendinger mod kampens endelige resultat på 0-0.