Grebet om spilleragenter skal strammes

Kontrollen med spilleragenter skal være bedre, foreslår EU-Kommissionen i et lovforslag. Spillerforeningen afviser idéen og kræver i stedet handling fra DBU.

Der er for mange brodne kar i agentbranchen. Det må lidt hårdt tolket være en af konklusionerne i EU-Kommissionens hvidbog om sport, der blev offentliggjort i Bruxelles onsdag. EU foreslår i et lovkatalog, at kontrollen med spilleragenter bliver skærpet. Spillerforeningens formand, Mads Øland, er enig i, at agentbranchen bør være bedre reguleret, men han mener ikke, at det skal være en opgave for EU. I stedet kræver han handling fra de nationale fodboldforbund rundt om i Europa.

- Forbundene mangler simpelthen at undersøge, hvad der sker og derefter håndhæve sine regler hårdt. Og det her er ikke bare en kritik at DBU (Dansk Boldspil Union, red.), men en generel kritik at de europæiske forbund. Det sker bare ikke nok på det her område. Det ville godt nok være en falliterklæring, hvis vi skal til at have offentlige myndigheder til at styre det, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland.

DBU's kommunikationschef, Lars Berendt, afviser kritikken. /ritzau/