Gravkammerstemning i Brøndby

Det var en flok tydeligt beklemte Brøndby-spillere, der i går trænede på banerne ved Brøndby Stadion. Inden træningen havde de holdt møde med træner Tom Køhlert.

Det kører ikke for Morten »Duncan« Rasmussen og Brøndby i dette efterår, og skuffelsen over nedturen i den ellers så sejrsvante klub er lige nu til at tage og føle på. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

»Ingen kommentarer.«

Journalisterne var mødt op klokken ti, hvor gårsdagens træning skulle begynde, i håb om at få en kommentar fra Brøndby-spillerne og ikke mindst deres træner, Tom Køhlert.

Men de kom til at vente længe.

En halv time, en time, halvanden time. Først efter to timer kom spillerne ud fra det møde, som Tom Køhlert havde holdt med sine spillere, og en tydelig sammenbidt Tom Køhlert afslørede alene ved at vise sig, at skuffelsen stadig var stor.

De fremmødte journalister havde naturligvis set frem til at få en kommentar fra træneren, men han var alt andet end positivt stemt over for spørgsmål.

»Jeg har ingen kommentarer, I kan lige så godt gå hjem,« lød den korte udmelding fra træneren, der samtidig forsikrede om, at han heller ikke ville udtale sig efter træningen.

Umiddelbart efter lørdagens 0-1-nederlag hjemme til AGF havde Tom Køhlert ellers sagt, at han dagen efter nok skulle snakke med pressen. Men måske har han ikke følt, at det var nogen god idé at sige noget. Måske var han bange for at sige noget, han ville komme til at fortryde. Eller også var det bare lettere at holde munden lukket, end at prøve at forklare Brøndbys situation netop nu.

Brøndbys nye mentaltræner Kim Andersen var også til stede til gårsdagens træning, og selv om han egentlig heller ikke ville udtale sig til medierne, sagde han dog:

»Vi skal lige finde os selv igen efter kampen.«

Da træningen var forbi, fik journalisterne mulighed for at stille spørgsmål til spillerne, men heller ikke her, var der noget at hente. Tværtimod.

»Jeg har ikke lyst til at kommentere på kampen,« var der en, der sagde.

»Hvad vil du have, at jeg skal sige?« lød en anden kommentar fra en af spillerne, der hurtigt stilede mod omklædningsrummet med Tom Køhlert i spidsen.

Det nedslående resultat mod AGF i lørdags, hvor Brøndby på eget græs tabte 1-0 på et mål i ekstratiden, var med til at cementere den deroute, som Brøndby har fulgt de sidste mange kampe. Brøndby ligger nu på en ottendeplads i Superligaen.

Brøndby-direktør Per Bjerregaard var også tilstede ved træningen, og helt naturligt blev han konfronteret med spørgsmålet om, hvorvidt der skal ske noget nyt på trænerfronten.

Der var dog næppe nogen, som havde regnet med, at Per Bjerregaard på et så kritisk tidspunkt ville sige noget negativt om Tom Køhlert, og det gjorde han da heller ikke.

»Der skal ikke ske noget med Tom. Hvad end Tom gør, så bakker jeg ham fuldt op,« som Per Bjerregaard sagde til Ritzau.

Tom Køhlert overtog trænerposten, da hollænderen René Meulensteen forlod klubben i vinterpausen, og fra mange forskellige sider har der været synspunkter gående på, at han er den rigtige mand til at få Brøndby på ret kurs igen. Men indtil videre er det ikke lykkedes.

Brøndbys næste kamp bliver søndagens udebaneopgør mod Horsens i Jylland, hvor de blå/gule - som det efterhånden er de fleste bekendt - ikke har vundet siden 13. april 2006, hvor AGF påÅrhus Stadion blev besejret med 1-0.