Graulund er fuld af fortrøstning

Kun en uges ferie er det blevet til for spillerne i AGF. Alligevel forventer anfører Peter Graulund, at århusianerne er klar - både fysisk og mentalt - til Superliga-starten.

Peter Graulund klager sådan set ikke. Selvfølgelig ville han gerne have haft noget mere ferie end den ene uge, det blev til, men når nu turneringsplanlægningen var, som den var, så går det jo nok. Det skal jo gå. Og så kan man ligeså godt se det positive i det.

»Vi nåede i hvert fald ikke at komme ud af form på den ene uge,« joker Peter Graulund, så den undskyldning godtages ikke, hvis AGF får en dårlig start på Superligaen.

»Vi har selvfølgelig ikke nået at restituere hverken fysisk eller mentalt, og det kan være, at det vil vise sig at blive et problem senere på sæsonen. Men lige nu og her tror jeg ikke, det bliver noget problem. Jeg er faktisk meget fortrøstningsfuld forud for sæsonen,« siger Peter Graulund.

AGFs trup er i forhold til 1. divisionskampene blevet forstærket med Kim Madsen, Jerry Lucena, Ulrik Lindkvist og Alex Valencia. Alligevel har klubbens træner, Ove Pedersen, været ude at sige, at truppen er for smal. Især pladsen ved siden af Peter Graulund er blevet nævnt som et af holdets svage punkter, men sådan ser anfører Graulund det faktisk ikke.

»I træningskampene har Jeremiah White spillet ved siden af mig, og det har faktisk fungeret ganske godt. I den kommende sæson kommer vi nok til at spille anderledes, end vi plejer. Det bliver mere kontra, og så skal vi nok klare den,« siger Peter Graulund.

Største svaghed
I optakten til den nye Superliga-sæson har AGFerne trænet i to uger og spillet tre træningskampe. Det har betydet, at spillerne ikke har haft vanvittig meget tid til at få spillet de nye spillere ind. Det ser Peter Graulund også som holdets største svaghed.

»Der er stadig en del, vi skal have forbedret, selvom intensiteten til træningen har været rigtig god. Vores sammenspil på og uden for banen skal lige optimeres. Men også her er jeg fortrøstningsfuld. Integration af fire nye spillere er ikke bare noget, man lige gør over natten,« siger Peter Graulund.

Det til trods frygter Graulund ikke, at AGF bliver et nyt elevatorhold, der suser frem og tilbage mellem Superligaen og 1. division.

»Jeg mener, vi er stærke nok til at få de point, vi skal have for at overleve i Superligaen. Vi er meget bevidste om, at vi er oprykkere, så det handler kun om overlevelse,« siger Peter Graulund.

AGF åbner sæsonen på hjemmebane mod Horsens. En klub, århusianerne formentlig vil komme til at kæmpe mod om placeringerne i den nedre halvdel af Superligaen. Derfor er et godt resultat i premierekampen vigtigt for AGF og Peter Graulund.

»Nu har vi ventet et helt år på at få lov til at lege med de store drenge igen, så det bliver da fedt at komme i gang igen. På papiret bør Horsens være en overkommelig modstander, hvor vi kan få nogle point, men Horsens er altid svære at spille imod. Alle hold har det svært mod Horsens,« siger Peter Graulund.