Golfunion om Nanna Koerstz: Bedste resultat nogensinde

Dansk Golf Union mener, at Nanna Koerstz Madsens andenplads i Australien er det bedste danske kvinderesultat.

Nanna Koerstz Madsen kan se frem til et spring frem på verdensranglisten efter andenpladsen i Australian Open. Reuters/Andrew Boyers Fold sammen
Læs mere

Det bedste danske golfresultat nogensinde på verdens stærkeste dametour, LPGA Tour.

Sådan lyder vurderingen i en pressemeddelelse fra Dansk Golf Union, efter at Nanna Koerstz Madsen søndag blev nummer to ved Australian Open i Adelaide.

- Det er et meget stort resultat for Nanna, hvis ikke det største. Pengepræmien for andenpladsen overstiger hendes sejr på Ladies European Tour sidste år, og det samme gør pointene til verdensranglisten, siger eliteansvarlig Claus Mølholm.

- Så hun vil tage et kæmpe skridt fremad og et godt stykke ind i top-100, når verdensranglisten opdateres mandag eftermiddag, tilføjer Mølholm.

Nanna Koerstz Madsen lå nummer 110 i verden inden turneringen i Adelaide.

Hun avancerede på søndagens sidste runde fra en delt femteplads til andenpladsen og sluttede tre slag efter den vindende sydkoreaner, Jang Ha-na.

Danskeren gik ellers ikke den bedste runde søndag. Efter at have brugt 68 og 71 slag henholdsvis fredag og lørdag skulle hun søndag bruge 73 slag svarende til banens par. Hun sluttede i samlet syv slag under par.

Nanna Koerstz Madsen har som 2017-mål at opnå fuldt medlemskab på den amerikanske LPGA Tour for 2018-sæsonen, og set i det lys var weekendens resultat aldeles brugbart.

/ritzau/