Götze klar til Dortmund-comeback efter svære Bayern-år

Mario Götze står over for sine tidligere holdkammerater, når Dortmund søndag tørner sammen med Bayern München.

Mario Götze blev udråbt til at være et af de største talenter i europæisk fodbold, sidst han var i Dortmund. Søndag gør han comeback. Arkivfoto. Scanpix/Carmen Jaspersen Fold sammen
Læs mere

Når Mario Götze søndag løber på banen til den tyske Super Cup mod Bayern München, er det igen med den gule Dortmund-trøje på.

Den teknisk dygtige offensivspiller skiftede tidligere på sommeren tilbage til den klub, der satte skub i hans professionelle karriere. For i Bayern blev det aldrig rigtigt et lykkeligt ægteskab.

- Det har bestemt ikke været tre nemme år i Bayern. Jeg ønsker at spille så mange kampe som muligt her (i Dortmund, red.), udleve mit potentiale og hjælpe holdet, siger Mario Götze ifølge nyhedsbureauet AFP.

Da Götze blev hentet til Bayern, var han anset som et af de største talenter i europæisk fodbold. Set i bakspejlet fortryder han skiftet til den tyske storklub.

- Jeg ønskede at løbe risikoen. Beslutningen om at tage til Bayern München var min alene, og jeg vil ikke gemme mig bag den.

- Med de erfaringer jeg har gjort mig de sidste tre år, ville jeg have truffet en anden beslutning, siger Mario Götze.

Der har været gang i Dortmunds svingdør over sommeren. Foruden Götze er André Schürrle, Ousmane Dembélé, Sebastian Rode, Raphaël Guerreiro, Marc Bartra, Mikel Merino og dansk-tyrkiske Emre Mor blevet hentet til klubben.

Til gengæld er profilerne Henrikh Mkhitaryan, Mats Hummels, Ilkay Gündogan og Jakub Blaszczykowski smuttet.

Götze håber, at tilhængerne tager godt imod ham på trods af det treårige ophold hos rivalerne.

- Jeg ved ikke, hvordan det bliver på stadion søndag. Forhåbentlig går det godt. Det er noget gammelt og nyt på samme tid, siger han.

Kampen mellem Dortmund og Bayern spilles på Signal Iduna Park i Dortmund.

Sidste år løb Wolfsburg med Super Cup-trofæet efter en kamp, hvor danske Nicklas Bendtner kom først på måltavlen i den ordinære spilletid og siden afgjorde straffesparkskonkurrencen med en scoring på Manuel Neuer.