Götschl vandt på favoritløjpen

Østrigske Renate Götschl vandt lørdag kvindernes styrtløb i italienske Cortina d'Ampezzo foran amerikaneren Julia Mancuso.

Renate Götschl har et helt speciel forhold til skiområdet i italienske Cortina d'Ampezzo. Det beviste den 31-årige østriger endnu engang lørdag formiddag, da hun vandt kvindernes styrtløb. Dermed er der ikke andre end Renate Götschl, der har vundet et styrtløb på denne løjpe siden 2001, og hvis man tæller alle disciplinerne med, så har Götschl stået på podiet i alt 22 gange i Cortina d'Ampezzo - heraf 10 gange på øverste trin.

Formstærke Julia Mancuso fra USA blev nummer to i lørdagens løb, mens franskmanden Marie Merchand-Avier fik sin karrieres klart bedste resultat med en tredjeplads.

Amerikaneren Lindsey Kildow, der førte World Cuppen i styrtløb, startede sidst af de 30 bedste løbere, men hun skuffede med et usikkert løb, der endte med et styrt. Dermed overtog Renate Götschl førstepladsen i styrtløbets World Cup. I den samlede World Cup er det fortsat østrigske Marlies Schild, der fører foran landsmanden Nicole Hosp.

/ritzau/