Godt nyt til Magnussen: Pengene er klar i kulissen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske virksomheder meldes klar til at investere i Kevin Magnussen, hvis det lykkes ham at få en ny Formel 1-kontrakt.

Der skal penge på bordet, hvis du vil i Formel 1. Det gælder også Kevin Magnussen, selvom han allerede har en hel sæson bag sig hos McLaren. Nu fortæller danskerens sponsorrådgiver, at der er udsigt til økonomisk støtte fra flere danske sponsorer til den unge racerkører.

»Der er rigtig god dialog med flere virksomheder i øjeblikket. Primær med Business to Consumer-virksomheder (producenter der handler med private kunder, red.). Men også med Business to Business-virksomheder (handlen mellem erhvervsvirksomheder, red.). Og lige så snart, der er nyheder om Kevin Magnussen, vil der sandsynligvis ske noget på sponsordelen,« siger Thomas Badura, der er grundlægger af konsulentvirksomheden SponsorPeople.

Thomas Badura er ansat til at hjælpe Kevin Magnussen med at finde sponsorer. Derfor er det ham, som ved, om der er oprigtig interesse hos virksomheder i at indgå en økonomisk aftale med den danske racerkører.

»Men tingene hænger sammen. Først skal Kevin Magnussen lande i det rigtige team, og derefter vil der følge offentliggørelse af partnerskaber,« tilføjer Thomas Badura.

McLarens bestyrelsesformand, Ron Dennis, har flere gange forsøgt at råbe det danske erhvervsliv op - senest i år - da han gæstede København med en konkret bøn til landets førende direktører om at støtte Kevin Magnussen økonomisk.

Thomas Badura vil dog ikke fortælle, hvilke virksomheder som angiveligt viser interesse for at hjælpe Kevin Magnussen tilbage i Formel 1. Heller ikke, hvor store beløb der i givet fald vil være tale om.

»Jeg vil ikke kommentere på beløbsstørrelser, som det ser ud lige nu. Men det koster selvfølgelig noget at komme ind i Formel 1 som sponsor,« siger han.

Sidste år stod Kevin Magnussen i en situation, hvor danskerens kartotek af investorer kunne blive et problem for, om McLaren ønskede at beholde ham.

Nu tabte danskeren kampen til Jenson Button, men det kom aldrig frem, hvad der egentlig var af økonomisk opbakning, og om det var det, der var med til at forpurre det for Magnussen.

Alligevel er Thomas Badura fortrøstningsfuld i forhold til, at der denne gang vil stå investorer eller sponsorer klar.

»Hvis der indenfor de kommende uger bliver meldt noget ud med Kevin Magnussen og et team, vil de potentielle sponsorer følge efter. Men det vil være noget, vi først vil se fra november og frem til sæsonstarten i 2016,« siger han og uddyber:

»Det kunne være en virksomhed havde interesse i at bruge Kevin op til en offentliggørelse af noget omkring jul. Det kunne også være en helt anden type virksomhed, der skulle lancere en ny kollektion i foråret. Det kommer helt an på, hvilken sponsor det drejer sig om.«

Lige nu ligner McLaren igen Kevin Magnussens chance for en fast plads i Formel 1. Men det er uvist, hvad teamet har af økonomiske krav til den 22-årige dansker.