Gode coronanyheder fra Giroen - ingen nye smittetilfælde

512 coronatest blev udført 15. og 16. oktober under Giro d'Italia, og alle er kommet retur med negativt svar.

Efter store problemer med at holde coronasmitten fra døren ved cykelløbet Giro d'Italia er der lørdag kommet godt nyt for både arrangøren og rytterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO DI MEO

Efter store problemer med at holde coronasmitten fra døren ved cykelløbet Giro d'Italia er der lørdag kommet godt nyt for både arrangøren og rytterne.

Som følge af bekymringerne grundet adskillige smittetilfælde i feltet og på holdene gennemførte man 15. og 16. oktober ekstra test, og her er der kommet beroligende nyt til de bekymrede.

Ud af 512 coronatest udført på de to dage er nul ryttere og holdpersonale smittet. Det fremgår af Den Internationale Cykelunions (UCI) hjemmeside.

Tidligere i løbet blev blandt andet en af forhåndsfavoritterne Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) testet positiv og måtte trække sig.

Siden har både hans hold og Mitchelton-Scott trukket sig fra løbet, da flere blandt ryttere og stab var blevet smittet.

Den næste testrunde i løbet bliver på hviledagen mandag.

Lørdag står den på 34,1 kilometer enkeltstart i fladt terræn, hvor Joao Almeida (Quick-Step) skal forsøge at fastholde sin lyserøde førertrøje.

Han har et forspring på 40 sekunder ned til hollænderen Wilco Kelderman og yderligere 9 sekunder ned til spanske Pello Bilbao (Bahrain-McLaren) på tredjepladsen.

Astanas Jakob Fuglsang indtager tiendepladsen i løbet, efter at han kørte en skidt indledende enkeltstart og senest var uheldig med en punktering.

Han har 2 minutter og 26 sekunder op til førende Almeida og er stadig i spil til podiet, da der fortsat resterer flere bjergetaper.

Mikkel Honoré (Quick-Step), Jonas Gregaard (Astana), Jesper Hansen (Cofidis) og Mikkel Bjerg (UAE) er de fire øvrige danskere i løbet.

/ritzau/