Glubske hajer knuser Pittsburghs finalefest med 4-2-sejr

Pittsburgh Penguins kunne afgøre finaleserien i NHL på hjemmebane, men San Jose Sharks vandt 4-2 i Pittsburgh.

Målmand Martin Jones fra San Jose Sharks spiller pucken bag om målet for næsten af en Pittsburgh Penguins-spiller under fjerde kamp i finaleserien i NHL. Scanpix/Bruce Bennett
Læs mere
Fold sammen

Pittsburgh. San Jose Sharks bed fra sig i den femte finalekamp i årets udgave af verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Det undertippede Sharks-hold havde tabt tre af de første fire kampe i finaleserien, og derfor havde Pittsburgh Penguins muligheden for at vinde finaleserien med den afgørende fjerde sejr på hjemmebane.

Men San Jose kom hamrende ud på isen fra kampens start, og efter kun tre minutter havde det californiske hold bragt sig foran 2-0. Pittsburgh svarede hurtigt tilbage, og efter kun fem minutters spil i første periode var stillingen 2-2.

Men San Jose tog igen føringen efter fjorten minutters spil, og Joe Pavelski slukkede håbet for det ekstatiske hjemmepublikum i Consol Energy Center efter 18 minutter i tredje periode.

Pittsburgh Penguins må derfor vente med at vinde Stanley Cup-trofæet, men holdet fra Pennsylvania har to muligheder mere for at tage den nødvendige fjerde sejr.

Pittsburgh fører altså nu 3-2 i kampe, og der spilles som altid bedst ud af syv opgør. Søndag aften lokal tid har San Jose dog hjemmebane i den sjette kamp mellem de to hold i SAP Center.

Pittsburgh Penguins har tre gange tidligere vundet Stanley Cup, men den endelige sejr er hver gang kommet i hus på udebane. Holdet vandt NHL-finalen i Minnesota i 1991, i Chicago i 1992 og i Detroit i 2009.

/ritzau/