Glæde over engelsk tour-start

Første etape i Tour de France udviklede sig efter bogen. Stærke Robbie McEwen vandt spurten, og Team CSC forsvarede førertrøjen. Alt imens England gjorde sig godt som arrangør.

Robbie McEven kører over målstregen som vinder af 1. etape i Touren. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

CANTERBURY: I en tid hvor cykelsporten kæmper med ikke så få problemer, blandt andet dopingspøgelset og manglende samarbejdsevner firmaholdene imellem, har Tour de France-starten i England givet grobund for et lille smil.

Team CSCs fungerende sportsdirektør, Kim Andersen, feltets eneste dansker, Michael Rasmussen, og T-mobiles førstemand, Bob Stapleton, bruger i hvert fald flere superlativer, da de beskriver den samlede oplevelse efter prologen og første etape, der fandt sin sejrherrer i Predictor-Lottos Robbie McEwen i Canterbury i går.

»Vi har haft det fremragende. Rytterne var meget spændte på forhånd, men alt gik op i en højere enhed rent organisatorisk. Jeg vil gerne plædere for, at vi kommer tilbage så hurtigt som muligt. Der var en masse mennesker på vejene et virkelig flot indspark i denne tid, som er hård ved cykelsporten,« siger Bob Stapleton til Berlingske Tidende.

Umiddelbart anslået overværede fire millioner mennesker tour-karavanen i weekenden.

»Vi kørte lige pludselig forbi to gårde, hvor der kom 400 mennesker ud til vejsiden, meget positivt. Det har virkelig været en oplevelse,« siger Michael Rasmussen, som godt nok ikke i lighed med resten af feltet havde fri mulighed for at træne i London og omegn på grund af trafikken.

»Men det overskygger absolut ikke alt det andet,« supplerer Kyllingen, der var glad for at komme helskindet igennem søndagens strabadser, som udviklede sig aldeles efter planen med småudbrud, Team CSC i front afløst af sprinterholdene og en spurtafgørelse.

Team CSC kører i øvrigt efter at forsvare Fabian Cancellaras gule førertrøje indtil starten på femte etape, der byder på diverse bakker.

»Vi havde ikke de store problemer, vi arbejdede ej heller for meget, og proceduren skulle gerne være den samme på anden etape,« siger Kim Andersen:

»Stemningen var helt vild, tilskuerne stod tæt, og det har været fedt at være i England,« fortsætter sportsdirektøren.