Glad Wozniacki skal til OL: Jeg er ubeskriveligt stolt

Riffelskytte undrer sig over Wozniacki som OL-fanebærer OL fane
Caroline Wozniacki skal bære fanen, efter sin sejr på skrivebordet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Caroline Wozniackis OL-skæbne blev torsdag eftermiddag afgjort i London, hvor det blev til et ”ja”.

Det ja betyder, at Caroline Wozniacki – trods manglende optrædener for landsholdet til FED Cup - skal være en del af Danmarks OL-hold, hvor hun skal kæmpe om medaljer. Men det betyder også, at hun bibeholder hvervet som fanebærer, hvilket er noget, som hun er utrolig stolt over.

»Jeg er helt utrolig glad for, at det er lykkedes at opnå dispensation på baggrund af min uheldige skade. Jeg vil gerne takke det internationale tennisforbund for dispensationen samt DIF og Dansk Tennis Forbund for deres store støtte og opbakning hele vejen gennem processen. Jeg glæder mig til at kæmpe for medaljer til Danmark og er ubeskrivelig stolt over at skulle bære den danske fane ved indmarchen i Rio,« siger Caroline Wozniacki i en pressemeddelelse udsendt af Team Danmark.

Caroline Wozniacki fik ja, efter Dansk Tennis Forbund havde søgt om dispensation for at få hende med til OL i Rio. Grunden til, at det var nødvendigt at søge dispensation, var, at Caroline Wozniacki grundet en ankelskade måtte melde afbud til Fed-Cup i Kairo, hvilket betød, at hun ikke levede op til kravene om at have spillet nok kampe i rødt og hvidt.

Caroline Wozniacki havde dog opfyldt kravet om en verdensrangsliste placerings som en af de 56 bedste, og i Dansk Tennis Forbund er man utrolig glade for, at Caroline Wozniacki nu kan være en del af Danmarks OL-hold.

»Vi er super glade og tilfredse med beslutningen fra det internationale tennisforbund, og vi glæder os til at få Caroline med både som tennisspiller, som menneske og som fanebærer. Hun har ved tidligere OL vist sig som en ægte teamplayer, der går op i, hvordan det går med de andre atleter på holdet. Og med hendes mange år på toppen i en global idrætsgren med ekstrem hård konkurrence, er hun en fremragende ambassadør for Danmark,« siger DIF’s OL-chef de mission, Morten Rodtwitt i samme pressemeddelelse.