Gilbert vandt 12. etape i Giroen

Philippe Gilbert vandt 12. etape i Giroen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Belgiske Philippe Gilbert (BMC), en af Giro d'Italias absolutte afslutningsspecialister, skød af sted som et pistolskud, da han vandt torsdagens etape efter en stejl finale på Monte Berico.

Tinkoff-Saxos kaptajn, Alberto Contador, kom i mål tre sekunder efter belgieren og sikrede sig seks bonussekunder til det samlede klassement for sin andenplads.

Regnen piskede ned over Giro d'Italia-feltet på nærmest samtlige 190 kilometer fra Imola til Vicenza. Og det skabte masser af halsbrækkende og forbudt-for-børn-situationer på de spejlglatte nedkørsler.

Franco Pellizotti (Liquigas) stak afsted med 20 kilometer tilbage af etapen, og han fik fem kilometer senere selskab af Tanel Kangert (Astana).

Med 12,5 kilometer tilbage på den sidste stigning begyndte favoritterne at røre på sig. Feltets førende rytter, Alberto Contador, havde kun en hjælper med sig i favoritgruppen, mens rivalerne Astana var repræsenteret ved hele seks ryttere. Men trods Contadors åbenlyse sårbarhed kom Astana-angrebet aldrig.

I stedet så det ud som om, at etapesejren skulle afgøres mellem Kangert og Pellizotti, der kørte ind på den stejle sidste kilometer med 20 sekunder ned til feltet. Og Kangert smed hurtigt sin italienske følgesvend og lignede en mand, der var på vej mod en Giro-triumf.

Men nærmest ud af det blå kom Philippe Gilbert susende forbi esteren, der gik helt i stå, med sin uimodståelige finish, og så var belgierens karrieresejr nummer 52 en realitet.

Alberto Contador fører fortsat Giroen. Spanieren er nu 17 sekunder foran sin nærmeste rival, Fabio Aru (Astana), der så meget slidt ud, da han kom i mål.