Gilbert napper fjerde Amstel Gold Race-sejr i tæt spurt

Philippe Gilbert vandt søndag Amstel Gold Race efter en tæt duel på målstregen mod Michal Kwiatkowski

Philippe Gilbert har nu både vundet Flandern Rundt og Amstel Gold Race i dette forår. Scanpix/Eric Lalmand Fold sammen
Læs mere

Valkenburg. Den belgiske cykelrytter Philippe Gilbert (Quick-Step) kunne søndag føje endnu en stor sejr til sit imponerede cv.

Han vandt for fjerde gang i karrieren den hollandske endagsklassiker Amstel Gold Race.

På flotteste vis oversprintede han polakken Michal Kwiatkowski (Sky) på de absolut sidste meter og vandt.

De to ryttere kørte solo på de sidste kilometer, og belgieren var altså stærkest i en taktisk præget spurt.

Den danske Katusha-rytter Mads Würtz Schmidt havde været afsted i et udbrud, som talte knap ti ryttere, men det blev elimineret med omkring 45 kilometer tilbage.

Derfra begyndte favoritterne at røre på sig. Philippe Gilbert, der også vandt løbet i 2010, 2011 og 2014, og 2015-vinderen Michal Kwiatkowski kom afsted i en syvmandsgruppe.

Den fik hurtigt skabt en solid afstand, og i en forfølgergruppe sad andre favoritter som Greg Van Avermaet (BMC) og Alejandro Valverde (Movistar) og kæmpede forgæves for at køre dem ind.

De førende tog hul på de sidste ti kilometer med et forspring på omkring 45 sekunder, og da stod det mere eller mindre klart, at vinderen skulle findes blandt de syv.

Med lidt mere end seks kilometer tilbage angreb Kwiatkowski på stigningen Bemelerberg, men Gilbert kunne han ikke hægte af.

Gilbert kørte i stedet kontra, og sammen med Kwiatkowski blev der slået hul til de øvrige fem ryttere. Det kunne kvintetten ikke svare tilbage på, og så var det en ren duel mellem to af feltets stærkeste endagsryttere.

Den sidste kilometer var taktisk præget, inden Kwiatkowski åbnede op på de sidste par hundrede meter og lignede en vinder. Men Gilbert svarede tilbage og vandt marginalt.

Dermed understregede han sin fremragende forårsform. Det er bare to uger siden, han sejrede i Flandern Rundt.

Christopher Juul Jensen (Orica) blev bedste dansker som nummer 22, mens Michael Valgren (Astana), der blev nummer to sidste år, sluttede på 35.-pladsen.

/ritzau/