Giftige fløje må arbejde hårdere for målene mod Sverige

Det er slut med den åbne motorvej til fløjspillerne, når Danmark møder Sverige ved VM mandag aften.

Paris. Han har kun været på banen i første halvleg i Danmarks første to kampe ved håndbold-VM, men det har ikke forhindret Lasse Svan i at lægge sig øverst på den danske topscorerliste.

11 scoringer er det blevet til for Flensburg-fløjen, der er et farligt våben i det danske kontraspil.

- Vi fløjspillere har fået rigtig gode arbejdsbetingelser i de første kampe. Men det er jo også noget, holdet arbejder på gennem hårdt forsvarsspil og en målmand, der står godt.

- Det har fungeret godt, og så kommer der jo en del chancer på kontra, lyder forklaringen fra Lasse Svan.

I alt er 31 mål kommet fra de fire danske fløjspillere mod Argentina og Egypten, hvor også Casper U. Mortensen, Hans Lindberg og Magnus Landin var godt kørende.

Men når danskerne står over for Sverige mandag aften, skal man ikke nødvendigvis forvente en tilsvarende kanonade fra kanterne.

- Egypterne var rigtig dårlige til at løbe hjem, når de havde afsluttet. Sverige står derimod for mere organiseret håndbold.

- Det bliver noget med en masse systemer, og det betyder nok også, at de er bedre organiseret i deres returløb. Vi kommer måske ikke til at se fem-seks kontramål mod dem, mener Lasse Svan.

Det er ikke kun Danmark, der kommer til at arbejde hårdere for målene.

Svenskerne kan heller ikke regne med, at Mattias Zachrisson, Niclas Ekberg og Jerry Tollbring får så let spil som i holdets møder med Bahrain og Argentina.

- Vi har haft det nemt i de første to kampe. Det er faktisk lidt overraskende, hvor let det er gået, siger Tollbring, som stort set får fuld spilletid på venstre fløj.

- Kampen mod Danmark bliver hård. De har mange gode spillere, men det bliver sjovt at prøve sig af mod dem. Forhåbentlig kan vi overraske, siger det unge fløjtalent.

Kampen mellem Danmark og Sverige begynder klokken 20.45.

/ritzau/