Gidsel om første slutrundekamp med fans: De hiver os op

Danmarks håndboldlandshold blev bakket op af en gruppe danske fans i torsdagens åbningskamp mod Montenegro.

En gruppe danske tilskuere hyldede Mathias Gidsel med sangen Gidsel's on fire, da Danmark torsdag mødte Montenegro. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Budapest. For første gang siden 2020 var der tilskuere på lægterne til en slutrundekamp med de danske håndboldherrer som deltagere, da de torsdag mødte Montenegro i EM-åbningskampen.

Både VM og OL blev afviklet uden fans i 2021 på grund af coronapandemien, men i EM-værtslandet Ungarn har man ikke set sig nødsaget til at begrænse tilskuerkapaciteten.

Ganske vist var der ikke udsolgt i Fönix Arena i Debrecen. Men en relativt stor gruppe danskere var rejst til hallen for at bakke op om landsholdet.

Som en af de nye på holdet oplevede Mathias Gidsel fansenes støtte for første gang i en slutrundekamp.

Undervejs blev han sågar hyldet med sangen "Gidsel's on fire" (Gidsel er brandvarm) af en gruppe danske tilhængere.

- Ja, jeg hørte godt, at de sang lidt. Det er enormt glædeligt at høre den støtte, man får fra alle de danske fans, der er taget herned.

- Det er med til at hive én endnu mere op og sørge for, at man ikke går i stå midt i anden halvleg for eksempel. Så man blev ved med at klø på.

- Vi kunne måske godt have sparet os lidt, hvis ikke vi gjorde det nok i forvejen - det gjorde vi måske lidt - men i stedet for at sløse helt, blev man ved med at pumpe på - også for deres skyld, siger han.

Tidligere blev der også sunget "Lauge's on fire", men den tilbagevendte playmaker har ikke noget problem med at overdrage sangen til sin nye holdkammerat.

- Den tager han bare. Så skal jeg nok løfte ham rundt, siger Rasmus Lauge.

Står det til Gidsel, bliver både han og Lauge skrevet ind i teksten.

- Så må vi få Lauge med ind i sangen, så det bliver "Gidsel og Lauge's on fire", for han er da også "on fire" for tiden, siger GOG-spilleren.

Danmark vandt åbningskampen mod Montenegro med 30-21 og går ind til lørdagens gruppekamp mod Slovenien med to point. Samme antal har slovenerne, som torsdag besejrede Nordmakedonien.

/ritzau/