Ghana roser Africa Cup of Nations trods skandalescener

Der udbrød så meget ballade blandt fansene i kampen mellem Ækvatorialguinea og Ghana, at en helikopter blev brugt til at få ro på tilskuerpladserne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Semifinalen ved Africa Cup of Nations mellem Ækvatorialguinea og Ghana udviklede sig til lidt af et mareridt for flere de ghanesiske fans.

Ved stillingen 3-0 til Ghana og med 10 minutter tilbage angreb hjemmeholdets fans ghaneserne på lægterne, og myndighederne benyttede blandt andet en helikopter til at dæmpe gemytterne.

Scenerne var så voldsomme, at Ghana undervejs i kampen ikke var bange for at bruge krigstermer om den skandale, der udspillede sig på både banen og tribunerne.

»Det er nu som en krigszone,« tweetede det ghanesiske fodboldforbund, GFA, undervejs.

GFA beskrev også hjemmeholdets angreb på Ghanas fans som 'barbarisk hærværk' og 'uprovokerede voldelige angreb'.

Trods balladen forsøgte formanden for det ghanesiske forbund, Kwesi Nyantakyi, efter kampen at nedtone kritikken af Ækvatorialguineas håndtering af sikkerheden.

»Jeg mener ikke, at det tegner et fair billede af Afrika. Det har været en meget succesfuld turnering, og denne isolerede voldsepisode vil lægge et uheldigt slør på afrikansk fodbolds ry. Det er ikke hensigtsmæssigt og også ufortjent,« sagde han ifølge BBC.

Kampen mellem Ækvatorialguinea og Ghana blev genoptaget efter en halv times spilstop og spillet til ende.

Den sluttede 3-0 til Ghana, og dermed bliver finalen i Africa Cup of Nations et opgør mellem Ghana og Elfenbenskysten.